Comunitat Valenciana

El Consell tanca un acord amb la CE i recupera el control de Ciutat de la Llum assumint els seus deutes i actius

  • ALACANT, 11 (EUROPA PRESS)
Part del complex de Ciutat de la Llum
Part del complex de Ciutat de la Llum
EUROPA PRESS
Part del complex de Ciutat de la Llum

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat este dilluns a Alacant l'acord aconseguit amb la Comissió Europea que permet la cessió dels actius i passius dels estudis cinematogràfics de Ciutat de la Llum a la Societat de Parcs Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV) com quasi únic creditor, ja que una part xicoteta correspon a l'Institut Valencià de Finances (IVF).

La Comissió de la Competència (CE) va obligar la subhasta del complex després de declarar com ajudes d'Estat la inversió realitzada per la Generalitat. Segons ha sostingut Puig, es tracta d'una dació en pagament que acaba amb "una història de molts despropòsits".

L'acord redueix, a més, als pròxims deu anys el límit fixat per a l'explotació econòmica dels platons, en aconseguir que la Comissió accepte que el termini de 15 anys comence a explicar des de 2012. Puig ha assegurat que els estudis acolliran el Districte Digital i la seu de la radiotelevisió autonòmica À Punt a Alacant.

"Acaba hui una història de molts despropòsits", ha considerat Puig, qui ha sostingut que "probablement hauria sigut millor que s'hagueren fet millor les coses i que s'haguera radicat en Ciutat de la Llum aquella empresa cinematogràfica que es va dissenyar".

Però, finalment, ha dit el Consell ha eixit per a "salvar els mobles" d'una entitat que té "molt més que es pot desenvolupar" i es treballarà perquè "siga un actiu" i una "oportunitat de desenvolupament" per a Alacant.

En una compareixença pública, des de la seu del Consell en la Casa de les Bruixes a Alacant, Puig ha recalcat: "Hem salvat una inversió pública de 343 milions d'euros que va estar a la vora de perdre's íntegrament", -en referència a les subhastes previstes que van quedar desertes-.

A més, ha indicat que la Comissió ha obert la porta al fet que "operadors privats" lloguen o compren part de Ciutat de la Llum i ha al·legat: "La negociació ha sigut possible per la credibilitat recuperada pel Consell que ha recompost la seua relació amb la Unió Europea", a qui ha agraït la seua disposició al diàleg.

Finalment ha assenyalat que és "el moment" que Ciutat de la Llum es convertisca en un "atractiu fonamental" de la ciutat i de la Comunitat Valenciana i ha subratllat el paper del Districte Digital, que busca la implantació d'empreses tecnològiques del nord d'Europa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento