Comunitat Valenciana

La CVMC aposta per un llibre d'estil "viu i en constant evolució"

  • La Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha presentat l'edició en paper del seu llibre d'estil, en un acte celebrat este dilluns en la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló, en el qual la directora general d'À Punt, Empar Marco, ha destacat que advoquen per una guia "viva i en constant evolució".
PRESENTACIÓ DEL MANUAL
PRESENTACIÓ DEL MANUAL
EUROPA PRESS
PRESENTACIÓ DEL MANUAL

Marco, davant representants tant institucionals com a acadèmics,ha explicat que la CVMC aposta per "un organisme viu i canviant que s'adapte a les necessitats dels i les professionals". La directora general ha aclarit que este document és un "contracte amb la ciutadania, també amb el servei públic i un clar compromís amb la nostra llengua", a més d'un "compromís amb el periodisme".

Empar Marco ha remarcat que el document no és només "un manual d'ús per als treballadors, una guia per a saber narrar" sinó també per a saber "què no hem de mostrar i per què no hem de fer-ho".Prenent este document com a base "farem les coses d'una forma molt diferent a com s'han fet fins ara, el que volem és fer periodisme", ha dit la directora d'À Punt, que també ha defès "el paper dels mitjans públics per a assegurar el dret a la informació veraç i equilibrada".

Representat a l'equip d'elaboració del Llibre d'Estil de la CVMC, Anna Peña, ha recordat que el document també inclou una sèrie de recomanacions "per a no fer un ús sexista de la llengua" i ha remarcat "el compromís que hem de prendre els mitjans de comunicació en la violència masclista".

MANUAL "IMPORTANTÍSSIM"

Ruben Trenzano, director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, ha expressat en nom de la Conselleria d'Educació la importància que este document "estiga present en les aules, ja que és una gran ferramenta educativa, per a aprendre la nostra llengua" i un "manual importantíssim". Trenzano també ha definit el document com un "pont comunicatiu".

Finalment, el rector de la Universitat Jaume I ha subratllat que llibre d'estil és la "primera pedra" cap a la construcció de "una radiotelevisió pública valenciana de qualitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento