Comunitat Valenciana

Compromís veu "inacceptable" que Rajoy "lleve" 3.817 milions al Consell pel FLA

  • "Davant un sistema pervers", el govern del PP, en lloc de fer arribar els diners per a fer front als serveis bàsics, "fa que vaja augmentant el deute de la Generalitat".
  • Senzillament volem que l'Estat ens pague el que ens deu, que segons els experts ja supera els 20.000 milions d'euros", ha puntualitzat Fran Ferri.
  • Esperem que Rajoy i la dreta valenciana entenguen que sense una regularització del deute no pot haver-hi acord de finançament perquè no serà just", assegura.
Fran Ferri en imatge d'arxiu
Fran Ferri en imatge d'arxiu
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Fran Ferri en imatge d'arxiu

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha considerat "inacceptable" que la Generalitat Valenciana haja pagat a l'Estat, des de l'any 2012 al 2016, un total de 3.817 milions d'euros de les prestacions a través del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), del Pla de Pagament a Proveïdors i els corresponents interessos.

"És inacceptable que Mariano Rajoy ens lleve 3.817 milions d'euros que haurien de destinar-se a educació, sanitat i dependència, en definitiva, a millorar la vida de la gent", ha indicat Ferri en un comunicat.

Al seu juí, s'està "davant un sistema pervers" pel qual el govern del PP, en lloc de fer arribar a la Comunitat Valenciana els diners que li correspon per a fer front als serveis bàsics que rep la ciutadania, "fa que vaja augmentant el deute de la Generalitat".

En este sentit, ha titlat d'"inconcebible" que en lloc de rebre el que "en justícia ens correspon estiguem pagant, amb interessos, per açò mateix". "Per açò quan parlem del deute històric no ens referim a una condonació ni un quitament. Senzillament volem que l'Estat ens pague el que ens deu, que segons els experts ja supera els 20.000 milions d'euros", ha puntualitzat.

"Solució a l'erosió en els comptes"

Segons Ferri "la urgent" millora del sistema de finançament que reclama el Consell "no pot ser completa si no preveu una solució a l'erosió en els comptes de la Generalitat que han provocat dècades d'un finançament injust".

"No ens estarien perdonant res, ens estarien compensant per tots els diners que no han arribat. Esperem que Rajoy i la dreta valenciana entenguen que sense una regularització del deute no pot haver-hi acord de finançament perquè este no serà just amb els valencians", ha subratllat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento