Comunitat Valenciana

L'IVO atén a 118 pacients remesos per la xarxa pública en el primer mes del concert amb Sanitat

  • L'Institut Valencià d'Oncologia (IVO) ha atès un total de 173 pacients durant el passat mes de novembre, el primer de l'acord d'acció concertada amb la Conselleria de Sanitat. D'ells, 118 van ser derivats pels facultatius de la xarxa sanitària pública i la majoria, fins al 85 per cent, per radiologies o dermatologies.
Façana de la Fundació IVO
Façana de la Fundació IVO
FUNDACIÓN IVO
Façana de la Fundació IVO

Mentre, dels 133 pacients amb càncer o sospita oncològica que han acudit al propi IVO per a sol·licitar assistència, han sigut autoritzats 55, segons ha detallat en un comunicat la Fundació Institut Valencià d'Oncologia amb motiu del tancament del primer mes del conveni de l'assistència sanitària integral oncològica.

Pel que fa als 118 pacients derivats per la xarxa pública, el 85% requerien tractaments de radioteràpia i dermatologia. Des de l'Institut d'Oncologia expliquen sobre este tema que el pacient arriba a l'IVO solament per a rebre radioteràpia i segueix el seu tractament en el seu centre de referència.

En el mateix mes de l'any passat, l'IVO va atendre a un total de 340 pacients nous, dels quals 89 van ser remesos des dels hospitals públics i altres 251 pacients van accedir per a rebre tractament per lliure elecció.

Davant l'evolució de l'activitat en el primer mes de funcionament del nou acord, la Fundació de l'Institut Valencià d'Oncologia ha assenyalat estar a l'espera d'establir "un diàleg constructiu amb la Conselleria de Sanitat", amb la finalitat d'"aplicar criteris que beneficien al pacient oncològic".

Esta mateixa setmana, la consellera de Sanitat Universal, Carmen Montón, afirmava que la Generalitat Valenciana seguirà "complint tant el conveni com el contracte firmat" amb la Fundació de l'IVO a pesar del recurs interposat per la patronal de la sanitat privada en entendre que "vulnera els principis d'igualtat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento