Comunitat Valenciana

Puig planteja reunir els ports de València i Mont-real per a ajudar les pimes

  • El president busca establir fórmules de col·laboració per a enfortir la ruta comercial entre tots dos ports.
  • L'encontre serviria per a analitzar les oportunitats que suposa el ZETA en la navegació comercial.
  • Una quarta part de les mercaderies que entren al port canadenc ho fan des del valencià, ha recordat el cap del Consell.
Puig al Canadà
Puig al Canadà
GVA
Puig al Canadà

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha plantejat a les autoritats portuàries de València i Mont-real la celebració d'una trobada amb l'objectiu d'establir fórmules de col·laboració per a enfortir la ruta comercial entre tots dos ports que facilite a les pimes del sud d'Europa l'accés marítim al mercat nord-americà.

Puig, que ha realitzat la proposta este dimecres després de mantindre una reunió amb representants de l'Autoritat Portuària de Mont-real, ha avançat que la convocatòria d'una trobada entre tots dos ports compta també amb el suport de l'Autoritat Portuària de València, qui li ha traslladat el seu interés, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

"Hem vingut a buscar fórmules per a generar un millor servei i operativitat i, sobretot, que els empresaris i les pimes tinguen accés en unes condicions raonables a un transport de qualitat i al millor preu possible", ha afirmat el cap del Consell, que ha afegit que la reunió entre representants de les dos infraestructures serviria per a analitzar les oportunitats que suposa el ZETA en la navegació comercial.

"Un port molt accessible"

El president ha assegurat que eixe encontre seria una oportunitat "no només per a les empreses valencianes, sinó per al conjunt d'empreses espanyoles i del sud d'Europa", ja que, segons ha assenyalat, "el port de Mont-real és un port molt accessible, on és fàcil buscar fórmules per a les xicotetes empreses".

Segons ha subratllat Puig, el port de Mont-real i el de València estan molt vinculats, ja que entorn d'una quarta part de les mercaderies que entren al port canadenc ho fan des del valencià. "Açò està relacionat amb el fet que una de les rutes d'entrada de productes asiàtics en la costa est nord-americana siga via València", ha dit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento