Comunitat Valenciana

Oltra recorda que el Consell ja va exigir el quitament del deute, que "sotmet les CCAA i afebleix l'Estat del Benestar"

  • La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha recordat que el Consell porta reivindicant "des de fa molt temps" la condonació del deute a la Comunitat Valenciana, deute que qualifica de "colp" que "sotmet a les comunitats autònomes i que el que fa és afeblir l'Estat del Benestar".
Mónica Oltra en imatge d'arxiu
Mónica Oltra en imatge d'arxiu
GVA
Mónica Oltra en imatge d'arxiu

Oltra ha valorat en estos termes la proposta del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ha plantejat una reforma del sistema de finançament que incloga el quitament de part del deute d'algunes comunitats autònomes sense "esperar a una nova Constitució".

A preguntes dels periodistes en els passadissos de les Corts, ha recordat que precisament el Parlament valencià va aprovar un manifest "unànime" que incloïa com a tercer punt la regularització del deute, al costat d'un canvi del model de finançament i una millora de les inversions de l'Estat.

Per tant, considera que "no es pot llastrar de la manera que s'està llastrant el deute i l'infrafinançament de les comunitats autònomes", en ser les administracions que sostenen "la protecció social i els drets que impacten en la vida diària de les persones".

"Sotmetre a les comunitats autònomes a un deute que compromet la viabilitat de la garantia dels drets o a eixe infrafinançament, la qual cosa fa és afeblir o retallar l'Estat del Benestar", ha asseverat, quan el que s'ha de fer, al seu juí, és "enfortir" drets com la sanitat o l'educació.

Per a la també consellera d'Igualtat, "alló que està fent el Govern en sotmetre a les comunitats autònomes a un ofegament econòmic, és afeblir de pas l'Estat del Benestar, que és el segon objectiu que es persegueix amb l'infrafinançament i el deute". Un problema que ha recordat que "llastra a moltes comunitats autònomes amb un deute sostingut en el temps", com la valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento