Comunitat Valenciana

El TSJCV rebutja la petició de Ribera Salud de suspendre cautelarment la reversió

  • El tribunal, que no entra en el fons de la qüestió, entén que "no es produeixen perjuís d'impossible o difícil reparació", ni sospita d'"una infracció pura i simple".
  • La Conselleria de Sanitat ha expressat la seua satisfacció, ja que permet "seguir treballant" en la reversió "de forma planificada", com es porta fent des de fa mesos.
  • "La nostra voluntat és convéncer amb arguments i seguir defenent el model de col·laboració públic privada", afirmen els responsables de Ribera Salut.
Hospital de la Ribera, a Alzira
Hospital de la Ribera, a Alzira
ARCHIVO
Hospital de la Ribera, a Alzira

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha rebutjat la petició de Ribera Salud de decretar la suspensió cautelar de la decisió de la Conselleria de Sanitat de revertir la concessió de l'àrea de salut d'Alzira, que expira el pròxim 31 de març.

La sala, que no entra en el fons de l'assumpte, entén que en la decisió de Sanitat de no prolongar el contracte amb la UTE Ribera Salud "no es produeixen perjuís d'impossible o difícil reparació", no existeix sospita d'"una infracció pura i simple" de l'ordenament jurídic i, quant a la ponderació d'interessos en joc, assenyala que, com apunta la Generalitat en el seu escrit d'oposició, "l'administració ja ha establit un pla de treball per a la reversió i ha incorregut ja en una considerable despesa pública".

En conclusió, al no apreciar-se la concurrència dels requisits previstos en la llei desestima la petició de mesura cautelar sol·licitada per Ribera Salut i no fa un especial pronunciament sobre les costes, segons la interlocutòria facilitada pel TSJCV.

Sanitat, satisfeta

La Conselleria de Sanitat ha expressat la seua satisfacció per la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) de rebutjar la petició de Ribera Salut , ja que permet "seguir treballant" en la reversió "de forma planificada", com es porta fent des de fa mesos.

Així ho han indicat fonts del departament dirigit per Carmen Montón a Europa Press, que han destacat esta decisió judicial en un procés de reversió a l'administració pública d'este àrea de salut que han qualificat de "planificat, amb previsió, transparència i ordenat". Ara, esta resolució "permet seguir treballant en la reversió de forma planificada com es porta fent de forma ordenada" des de fa mesos.

Ribera Salut analitza la sentència

Ribera Salud ha assegurat este dijous que està analitzant la interlocutória, resolució sobre la qual ha expressat un "màxim respecte".

Des de Ribera Salut afirmen en comunicat que estan estudiant el text, contra el qual cap recurs i que no entra en el fons de l'assumpte, i consideren que es tracta d'una qüestió que requereix d'una anàlisi "en major profunditat".

"La nostra voluntat és convéncer el tribunal amb arguments i seguir defenent el model de col·laboració públic privada que durant 18 anys hem implantat amb èxit en el Departament de Salut de la Ribera, els beneficis de la qual per a l'administració, els ciutadans i els professionals són múltiples, tal com avalen nombrosos estudis independents tant nacionals com a internacionals i, recentment, l'informe de la Sindicatura de Comptes de la Generalitat Valenciana", afig.

La sala entén en la interlocutòria que en la decisió de Sanitat de no prolongar el contracte amb la UTE Ribera Salud "no es produeixen perjuís d'impossible o difícil reparació", no existeix sospita d'"una infracció pura i simple" de l'ordenament jurídic i, quant a la ponderació d'interessos en joc, assenyala que, com apunta la Generalitat en el seu escrit d'oposició, "l'administració ja ha establit un pla de treball per a la reversió i ha incorregut ja en una considerable despesa pública".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento