Comunitat Valenciana

Cultura posa en valor el MuVIM i diu que qualsevol canvi serà per a millorar l'oferta

  • El director del MuVIM, Rafael Company, va qualificar d'"OPA hostil neoliberal per part d'un museu germà" la hipotètica operació de transferència a l'IVAM.
  • Abans, han indicat, les institucions "competien entre si" i ara "raonen i col·laboren" i dins d'eixes vies de col·laboració està l'ordenació museística de la ciutat.
  • "La qualitat del MuVIM està fora de dubte i totalment avalada per la seua trajectòria i aposta actual artística, cultural i social", expliquen des de la Conselleria.
Muvim
Muvim
DIPUTACIÓN DE VALENCIA
Muvim

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, considera el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) com un projecte "de qualitat" i "un actiu molt important dins del circuit" museístic i ha explicat que "qualsevol canvi en el panorama actual" no significarà "mai una disminució de l'oferta de qualitat", sinó que servirà per a millorar-la.

Així ho ha indicat davant la possibilitat que este centre cultural es transferisca de la Diputació de València a la Generalitat per a convertir-se en una subseu de l'IVAM, una hipotètica operació que el director del MuVIM, Rafael Company, va qualificar d'"OPA hostil neoliberal per part d'un museu germà", paraules sobre les quals el director de l'IVAM, José Miguel G. Cortés, no va voler pronunciar-se.

"La qualitat del MuVIM està fora de dubte i totalment avalada per la seua trajectòria i aposta actual artística, cultural i social", han indicat les mateixes fonts, que han explicat que hi ha hagut "reunions de coordinació" i les seguirà havent-hi entre les diferents institucions que fan polítiques culturals, en el cas de València, amb l'Ajuntament i la Diputació de València.

Abans, han indicat, les institucions "competien entre si" i ara "raonen i col·laboren" i dins d'eixes vies de col·laboració està l'ordenació museística de la ciutat, "que és riquíssima i de gran qualitat". "Qualsevol canvi en el panorama actual no significarà mai una disminució de l'oferta de qualitat, sinó una millora per a la ciutadania i per a la cultura valenciana", han afegit.

Les converses entre les tres institucions "sempre han anat en el sentit -han indicat des de Cultura- de millorar l'oferta, no disminuir-la" i "en eixe marc se seguirà parlant" sobre qualsevol equipament o organisme cultural.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento