Comunitat Valenciana

La Generalitat atribueix a Crespo 100 extraccions de diners públics desviats en caixers del seu entorn

  • La Generalitat Valenciana, que exerceix d'acusació particular en el conegut cas Emarsa, atribueix a l'ex vicepresident de la Diputació de València i exalcalde de Manises, Enrique Crespo, fins a 100 extraccions de diners públics desviats en caixers pròxims a la seua vivenda, el seu treball i col·legi dels seus fills.
Enrique Crespo
Enrique Crespo
EUROPA PRESS
Enrique Crespo

Així ho ha indicat este dimecres l'advocat de la Generalitat durant l'exposició del seu informe en el juí de la peça principal del cas Emarsa -relatiu a un frau en la gestió de la depuradora de Pinedo- que ha assegut en el banc dels acusats a 24 persones.

Esta acusació, que sol·licita penes similars a les de la Fiscalia, ha desgranat com Crespo i l'exgerent de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües residuals (Epsar), José Juan Morenilla, van anar fent diferents extraccions de diners amb dos targetes que els havia proporcionat l'empresari Jorge Ignacio Roca, també investigat, a nom d'algunes dels seus empreses amb les quals s'hauria produït el frau. En eixos comptes hi havia suposadament diners desviats de la depuradora.

En concret, sobre Crespo, detalla en el seu informe, consultat per Europa Press, que va utilitzar dos targetes bancàries proporcionades per Roca per a fer 66 extraccions de diners en caixers pròxims al seu lloc de treball i el seu domicili de Manises entre els anys 2008 i 2009. Així mateix, aporta 12 extraccions en un caixer proper a la seu d'Emshi; i altres 22 en caixers propers al col·legi i domicili familiar dels seus fills en dies de visita.

Respecte a Morenilla, la Generalitat constata -i així ho exposa a través d'uns gràfics- 81 extraccions en caixers propers al seu lloc de treball, la seu de l'Epsar en els mateixos anys -2008 i 2009-; i altres 46 en caixers pròxims al seu domicili de Meliana.

Per a Enrique Crespo sol·licita una pena de 20 anys de presó per un delicte continuat de prevaricació administrativa i un altre de falsedat en concurs amb un delicte continuat de malversació en la seu de l'Epsar; i els mateixos delictes però en la seu d'Emarsa. Mentre que per a Morenilla reclama 10 anys de presó pels mateixos delictes però únicament comesos en Epsar.

DOS TRAMES

La Generalitat Valenciana estima que han existit dos trames delictives. La primera, la relacionada amb la gestió de fangs, on "clarament" resulta "necessària" la participació de diverses persones, que havien d'actuar coordinadament, perquè es poguera produir la malversació.

I la segona, la relacionada amb accions fonamentalment de l'exgerent d'Emarsa Esteban Cuesta i de l'ex director financer Enrique Arnal a través de la contractació d'empreses dels seus afins a fi d'obtindre un benefici il·lícit i la contractació de persones reunides o afins políticament. Comptaven amb el "beneplàcit" de Crespo.

A més, estima que estos acusats van realitzar despeses indegudes que van carregar il·lícitament a Emarsa, ja que es tractava de despeses personals. "Ací és evident que ens trobem davant un pla individual dels acusats, sense que aparega un previ concert entre ells, i molt menys un concert amb els acusats relacionats amb la gestió de fangs. Per tant, és una unitat d'acció diferent de la referent a la gestió dels fangs", postil·la.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento