Comunitat Valenciana

L'Audiència rebutja el recurs de Castedo contra el seu processament per la suposada manipulació del PGOU

  • La secció segona de l'Audiència Provincial d'Alacant ha desestimat el recurs de súplica i nul·litat presentat per la defensa de l'exalcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo (PP), contra la interlocutòria dictada per esta mateixa sala que va sol·licitar l'obertura de juí oral i va confirmar el processament de la exprimera edil juntament amb el seu antecessor, el també 'popular' Luís Díaz Alperi, i l'empresari Enrique Ortiz, en la branca del cas Brugal que investiga la suposada manipulació del PGOU de la ciutat per a beneficiar a les empreses del constructor.
Sonia Castedo
Sonia Castedo
AYUNTAMIENTO DE ALICANTE
Sonia Castedo

Els advocats de Sonia Castedo, José María Asencio i Juan José Martínez Albert, havien al·legat que l'obertura de juí oral es basava en la presència d'indicis "genèrics, entitats abstractes" sense existir indicis de cap dels delictes pels quals es va dictar el processament i adduïen a més vulneracions al principi a la defensa i a la seguretat jurídica, entre unes altres.

Però la sala de la secció segona de l'Audiència rebutja d'un en un els arguments esgrimits pels advocats de Castedo i determina que no s'aprecia "vici" en la resolució de la sala que generara indefensió, de manera que finalment resol desestimar els incidents de nul·litat plantejats per la defensa.

D'altra banda, en el mateix acte, al que ha tingut accés Europa Press, el tribunal desestima també el recurs presentat pel ministeri fiscal contra l'exculpació de l'arquitecte municipal Jesús Quesada, que també es trobava investigat en la causa fins que el jutjat instructor va decretar la seua exoneració.

En este cas, al·ludeix al Tribunal Suprem per a subratllar que si està facultada per a acordar el sobreseïment respecte a l'arquitecte és perquè pot analitzar els fonaments de la imputació i, entre ells, l'existència d'indicis de delicte. Per açò, no aprecia motius de nul·litat en respondre els pronunciaments de la interlocutòria que va dictar a les facultats que els atribueix la llei.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento