Comunitat Valenciana

PPCV alerta de l'"extrema situació" en el centre de menors de Bunyol i demana la compareixença urgent d'Oltra en Corts

  • VALÈNCIA, 28 (EUROPA PRESS)
Català atén als mitjans de comunicació
Català atén als mitjans de comunicació
PPCV
Català atén als mitjans de comunicació

La síndica adjunta del Grup Popular en les Corts, María José Català, ha alertat este dimarts de "l'extrema situació" en el centre de menors de Bunyol, per la qual cosa ha instat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, a comparéixer "urgentment" en les Corts. "Les coses van massa ràpid i són massa greus com per a mirar cap a un altre costat", ha subratllat.

Català s'ha pronunciat en estos termes davant els mitjans de comunicació, abans de començar la Junta de Síndics, on ha criticat l'"absència d'explicacions" per part d'Oltra "a només quinze dies de finalitzar el termini de la Fiscalia per a solucionar la situació dels menors", per la qual cosa ha demanat que eixes explicacions es "substancien com més prompte millor" perquè "és una qüestió urgent doncs les incidències en centres de menors persisteixen".

En concret, ha explicat que en este centre de menors, al setembre es va produir un tall en la femoral a una menor que "no va ser comunicat ni avisat i va estar sis dies hospitalitzada en la UCI, a l'agost va haver-hi una baralla en el centre, també una agressió sexual a una menor en el mateix centre per part de diversos companys".

Així mateix, ha apuntat que fa dos setmanes es van registrar incidències, delictes i robatoris a menors, per la qual cosa ha considerat que és "evident que hi ha un problema en eixe centre".

La portaveu 'popular' ha recordat que els menors venen d'un altre centre que va ser tancat a instàncies de la Fiscalia de menors, el de Montolivet, i ha assenyalat que el 30 d'octubre la Fiscalia va donar un termini d'un mes a la vicepresidenta per a traure als menors del centre una altra vegada, en esta ocasió del de Bunyol.

COMPROMÍS: "EL PP MAREJA I FALSEJA"

Sobre este tema, la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Álvaro, ha defès que s'ha ampliat la plantilla del centre amb 14 treballadors més i s'ha reduït les ràtios i el temps d'estada dels menors i ha remarcat que la Conselleria que dirigeix Oltra atendrà "dins del termini i en la forma escaient" el requeriment d'informació de la Fiscalia.

Álvaro ha mostrat la seua "sorpresa" pel fet que el PPCV haja sol·licitat la compareixença d'Oltra perquè la Junta de Síndics "no ha presentat res sobre el tema".

"No és la primera vegada que anuncia compareixences, interpel·lacions o accions que després no executa", ha indicat per a subratllar que el PP "ha tingut moltes ocasions de preguntar en ple sobre esta qüestió i no ha fet res", per la qual cosa, al seu juí, el PP "l'única cosa que fa és marejar i falsejar la informació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento