Comunitat Valenciana

Ex de Cs aconsegueixen algunes de les seues reivindicacions en les Corts i PP ho veu un "premi" del Consell

  • VALÈNCIA, 28 (EUROPA PRESS)
Alexis Marí en les Corts
Alexis Marí en les Corts
CORTS
Alexis Marí en les Corts

Els quatre exdiputats de Ciutadans (Cs), autodenominats 'agermanats', han aconseguit este dimarts avançar en algunes de les seues reivindicacions, després que la Junta de Síndics haja aprovat que els diputats no adscrits puguen agrupar els seus temps d'explicació de vot -no podrà superar en total el que se li assigna als grups-, que puguen usar la sala de premsa prèvia sol·licitud o poder rebre a compte la dotació econòmica que els correspon. Per al PP, és un "premi" al suport que van donar a la llei d'acompanyament davant l'abstenció de Podem.

La portaveu de Cs, Mari Carmen Sánchez, ha explicat que s'ha fet un pas més per a "harmonitzar" la situació en les Corts dels diputats no adscrits, que havien presentat 22 escrits a la Mesa amb les seues peticions, davant el que el lletrat major ha efectuat un informe en el qual es plantejaven les mesures, "assumibles i que apel·len al sentit comú", segons la síndica, que ha defès treballar per a "fer la convivència més agradable" respectant el reglament, que impedeix a Alexis Marí, Domingo Rojo, David de Miguel i Alberto García formar una agrupació.

La portaveu adjunta de Podem, Fabiola Meco, ha assenyalat que este ha sigut el punt "conflictiu" de la Junta i ha assenyalat que si bé eixes mesures han sigut aprovades, un dels articles del document, que feia referència al fet que els diputats pogueren delegar expressament en un d'ells la recepció de les notificacions de les Corts, actuant com a interlocutor, ha sigut rebutjat pel PP, en considerar que es tractava d'una "clàusula encoberta" que creava un "subportaveu parlamentari" i "violava el reglament".

La síndica del PP, Isabel Bonig, ha assenyalat que ara saben "què és el que valen els vots dels quatre ex de Ciutadans, que calia premiar" en haver impedit que es retornara al Consell la llei d'acompanyament: "Hui hem vist el pagament del Govern valencià als quatre trànsfugues".

El portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha indicat que es tracta de "facilitar el treball", mentre el socialista Mata ha recordat a Bonig que ella porta més temps en política que ell i ha assegurat que el PP "està en la kale borroka parlamentària", per a recordar que sempre ha mantingut la mateixa postura sobre els drets dels 'agermanats' perquè és "de sentit comú". "Ací només es compra i es paga i es ven l'afecte verdader", ha ironitzat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento