Comunitat Valenciana

Soler acusa el Govern central de "xantatge" per l'acord que supedita el FLA a la despesa farmacèutica

  • El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha acusat el Govern de Mariano Rajoy de tindre una "voluntat recentralitzadora", que ha ratllat de "cruel" amb les comunitats autònomes amb infrafinançament, per l'acord que supedita l'ajuda financera prevista en el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) a la despesa farmacèutica.
Vicent Soler, este dimarts a casa Mediterrani
Vicent Soler, este dimarts a casa Mediterrani
EUROPA PRESS
Vicent Soler, este dimarts a casa Mediterrani

Soler, que ha participat a Alacant en la jornada de debat amb la ciutadania 'El futur d'Europa i de la política de cohesió de la Unió Europea', s'ha referit així en ser preguntat per l'acord que supedita l'ajuda financera prevista en el FLA a la despesa farmacèutica, una mesura que ha titlat de "xantatge".

Soler ha exposat que les comunitats amb infranfinanciació "necessiten del FLA" per a "arribar a final de mes i pagar als proveïdors". Així mateix, ha plantejat que el FLA és "un préstec del Govern i amb les condicions que vol.

"És un xantatge també pel que fa a la política sanitària perquè perdem autonomia de decisió política, sobre quina política de medicaments podem tindre d'acord la nostra manera de pensar i, a més, és un requisit perquè arribe un préstec que és necessari justament perquè el sistema de finançament autonòmic no s'ha modificat", ha opinat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento