Comunitat Valenciana

La Policia Local de València inicia una campanya per a evitar atropellaments en la ciutat

  • L'Ajuntament espera que esta iniciativa servisca per a "canviar comportaments, perquè els vianants creuem amb més seguretat, siguem més responsables".
  • Les primeres accions d'esta campanya es realitzaran en centres de majors amb programes formatius de seguretat vial.
  • La Policia Local estudiarà totes aquelles zones de València on ha detectat zones de pas per les quals els vianants creuen indegudament.
Accident mortal en el centre de València
Accident mortal en el centre de València
CEDIDA/EUROPA PRESS
Accident mortal en el centre de València

La Policia Local de València iniciarà en les pròximes setmanes una campanya de conscienciació i prevenció per a reduir els atropellaments en la ciutat, que buscarà canviar el comportament dels vianants, segons ha informat este cos de seguretat en un comunicat.

La iniciativa, que s'iniciarà en les pròximes setmanes i es mantindrà "a llarg termini", centrarà les seues primeres accions en les persones d'edat avançada "que creuen precipitadament una via o ho fan per un lloc inadequat ja que actualment són el perfil predominant de víctima".

"Esta campanya va a començar amb els nostres majors, ara mateix són el col·lectiu més vulnerable, el que està patint més atropellaments", ha afirmat la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, que espera que esta iniciativa servisca per a "canviar comportaments, perquè els vianants creuem amb més seguretat, siguem més responsables".

Segons el consistori, l'augment dels atropellaments coincideix amb el registrat en altres grans ciutats on també s'ha produït un increment en el trànsit amb nivells equiparables als de l'any 2010.

Campanya en centres de majors

"Ens plantegem una campanya de llarg recorregut", ha dit, i ha admés que "hi ha més trànsit" encara que "no podem quedar-nos de braços plegats" sinó que s'ha de posar "el focus en els vianants, en les imprudències que es cometen". "Si un cotxe no creua un semàfor en roig, per què ho creua en roig un vianant?", s'ha preguntat.

Les primeres accions d'esta campanya es realitzaran en centres de majors amb programes formatius de seguretat vial encara que també s'estudien més mesures amb este col·lectiu involucrant a altres familiars.

Al mateix temps, la Policia Local estudiarà totes aquelles zones de València on ha detectat zones de pas per les quals els vianants creuen indegudament així com les parades d'autobús que no coincideixen amb passos de vianants.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento