Comunitat Valenciana

Podem critica l'absència de Marzà en les Corts per a informar sobre els coordinadors d'igualtat en els centres

  • Podem ha criticat este dimarts que el conseller d'Educació, Vicent Marzà, no acudira a la Comissió de Polítiques d'Igualtat de Gènere i del Col·lectiu LGTBI celebrada el dilluns en les Corts Valencianes per a informar sobre la implantació dels coordinadors d'igualtat en les escoles que havia reclamat la formació morada.

La diputada de Podem Cristina Cabedo ha lamentat en un comunicat que Marzà no comparega en la cambra autonòmica "per a explicar les mesures aplicades des d'Educació per a eliminar el masclisme en les aules", especialment, segons ha dit, "si tenim en compte el novembre crític que hem viscut".

Cabedo ha recordat que la mesura "més rellevant" que en esta matèria està executant el Consell, els coordinadors d'igualtat, "no va nàixer a instància pròpia de la Conselleria, sinó gràcies a una proposta de Podem, que va reclamar agents d'igualtat en tots els centres docents i, fruit de la negociació amb el Consell, va ser transformada en coordinadors".

Per este motiu, ha explicat la diputada, "amb més raó hem d'estar expectants" sobre la seua "correcta execució doncs, entre altres coses, la negociació va incloure que el coordinador necessàriament anava a estar format per un agent d'igualtat".

La diputada ha subratllat la importància d'esta compareixença doncs a l'octubre "Sanitat va detectar un repunt de violència de gènere sobre les joves" i també es va registrar un cas en el qual nou menors van ser detinguts en Alacant per presumptes abusos a una companya de col·legi. "Marzà ha d'explicar què ha estat fent per a previndre" estos casos, "que posteriorment es poden convertir en assassinats masclistes", ha considerat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento