Comunitat Valenciana

Cortés creu que seria "fantàstic" que l'IVAM s'ampliara en 2019 però no es pronuncia sobre si serà en el MuVIM

  • El director de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), José Miguel G. Cortés, ha manifestat que "seria fantàstic que en el 2019, en el seu 30 aniversari, l'IVAM tinguera major finançament, una ampliació i un projecte confirmat pel màxim de forces polítiques" encara que ha evitat pronunciar-se sobre si este serà en el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM). "No tinc res a dir", ha sentenciat.
José Miguel García Cortés
José Miguel García Cortés
IVAM
José Miguel García Cortés

Cortés ha realitzat estes declaracions després de la presentació de l'exposició 'Please come back. ¿El mundo como prisión?', en ser preguntat per les paraules del director del MuVIM, Rafael Company, que la setmana passada va carregar contra la possibilitat que este centre cultural es transferisca de la Diputació de València a la Generalitat per a convertir-se en una subseu de l'IVAM. Company va qualificar eixa hipotètica operació d'"OPA hostil neoliberal per part d'un museu germà" i va aconsellar a la direcció de l'IVAM que, en lloc de "somiar" amb eliminar un projecte que rep més visitants que el seu, se centre a recuperar el prestigi i el públic.

Sobre este tema, Cortés ha dit no tindre "res a dir en absolut", únicament ha assenyalat que ell "respecta profundament a tothom i especialment a tots els directors dels museus". De fet, en ser repreguntat sobre esta "polèmica" ha insistit: "jo no estic en polèmica amb ningú, no hi ha cap polèmica".

A més, sobre si ha parlat amb Company per a "tranquil·litzar un poc les aigües" s'ha preguntat "què hem de parlar?" i ha assegurat que en l'IVAM estan "molt tranquils".

Cortés ha defès una ampliació per a l'IVAM "absolutament" i que 2019 seria "una bona oportunitat" perquè és "un museu que arreplega des d'inici de segle XX fins hui no, fins demà, i per tant necessita ampliar-se". "El 2019 és el nostre 30 aniversari i seria fantàstic en condicional -ha puntualitzat-, seria genial".

"No es tracta de tindre visions melancòliques sobre quin passat temps va ser millor sinó sobre el futur i per al futur, que són els 30 anys que venen, que l'IVAM poguera respondre les necessitats de tot tipus que té plantejades", ha subratllat.

No obstant açò, ha matisat que "sobre la suposada ampliació que vostés diuen en relació al MuVIM, l'IVAM no té res a dir, ni una sola paraula", ha agregat.

En este punt, preguntat sobre si es considera una altra opció a més del MuVIM, o si el projecte per a ampliar l'IVAM està en marxa, Cortés ha tornat a assenyalar que no té "res a dir sobre eixe tema".

En la mateixa línia, interrogat sobre si hi ha hagut alguna reunió o comunicació amb la Diputació o amb la Conselleria de Cultura en esta ultima setmana, ha reiterat: "No tinc res a dir sobre eixe tema", encara que la seua relació amb Conselleria és sempre "intensa i diària".

Segons Cortés, "les polítiques culturals d'esta Comunitat les decideixen les autoritats competents" i "quan es plantege el debat ho discutirem", però de moment ha assegurat no tindre "ni idea" de si es farà l'ampliació de l'IVAM: "tant de bo", ha postil·lat. En tot cas, "quan l'IVAM tinga alguna cosa que dir ho dirà", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento