Comunitat Valenciana

21 Baltasar Garzón diu que seria "molt trist" que els exconsellers no pogueren exercir el seu dret des de presó

  • L'exjutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón creu que seria "molt trist" que els exconsellers de Catalunya, per estar privats de llibertat, no pogueren exercir el seu dret de presentar-se a les pròximes eleccions catalanes del 21 de desembre.
Baltasar Garzón
Baltasar Garzón
EUROPA PRESS
Baltasar Garzón

Garzón s'ha pronunciat en estos termes en declaracions als mitjans de comunicació després d'intervenir en les jornades sobre 'Corrupció Zero', organitzades per la Fundació Baltasar Garzón i la Fundació per la Justícia de la Comunitat Valenciana, i que ha acollit el centre cultural La Nau.

Garzón, preguntat per si considera que els exconsellers tenen dret a presentar-se a les eleccions catalanes, ha respost: "sí". "Seria molt trist que per estar privats de llibertat no pogueren exercir el seu dret i els ciutadans valorar si volen que siguen els seus representants o no", ha opinat.

En relació amb la privació de llibertat dels exconsellers, ha manifestat que no considera que siga una mesura adequada: "La vaig criticar des d'abans que es prenguera i la vaig criticar després". Considera que "no hi ha raó" i que és una mesura "desproporcionada" que "no afavoreix gens la normalització de la situació".

"Crec -ha agregat- que hi ha altres mesures molt menys restrictives que s'havien d'haver pres des del principi. No concorre cap requisit per a adoptar la presó preventiva", ha dit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento