Comunitat Valenciana

Oltra insta el Govern central a "posar-se les piles" per a aprovar el finançament "abans dels raïms" com el 'cupo' basc

  • La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha instat este divendres al Govern de Mariano Rajoy a "posar-se les piles" per a aprovar el nou sistema de finançament "abans de menjar-nos els raïms" perquè si té "voluntat política es pot arreglar igual de ràpid que el 'cupo' basc".
Mónica Oltra
Mónica Oltra
TWITTER MÓNICA OLTRA
Mónica Oltra

Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, s'ha referit així a l'aprovació d'este dijous del 'cupo' basc amb els únics vots en contra de Ciutadans i Compromís. Sobre este tema, ha recalcat que "la posició unànime i inequívoca" del Govern valencià és que el nou model ha d'estar arreglat abans del 31 de desembre perquè l'actual sistema a qui "més perjudica" és a la Comunitat Valenciana.

Així, ha recordat que este sistema "porta caducat tres anys". "Ja li han donat els raïms diverses vegades a Montoro -ministre d'Hisenda-", ha recalcat. No obstant açò, ha assenyalat que són un govern "esperançat i optimista" perquè "queden 38 dies d'any i es poden fer moltes coses, també arreglar igual de ràpid que el 'cupo' basc el finançament dels valencians i de la resta de territoris".

"Si s'ha pogut amb el 'cupo' també amb els territoris de règim comú i si els bascos han pogut els valencians també", ha recalcat. A més, ha insistit que els territoris forals "han d'aportar a la resta perquè estan per damunt de la mitjana".

Oltra ha recordat que este dijous el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, "va animar als diferents grups a una declaració institucional" perquè la reforma s'aprove abans que acabe l'any, així com al fet que recolzen la partida de 1.325 milions en els pressupostos autonòmics de 2018 que la Comunitat Valenciana necessita com a mínim d'una millora en el finançament per a igualar-se amb la mitjana.

REFORMA PER A TOTS

Amb tot, ha aclarit que la posició del Consell "va més enllà de la Comunitat Valenciana" i demana una reforma per al conjunt de tots els territoris". "Tenim una posició política solidària amb tots, sobretot els que estan pitjor", ha recalcat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento