Comunitat Valenciana

Echávarri declara en el jutjat que l'acomiadament de la cunyada de Barcala va ser legal per estar "en frau de llei"

  • L'alcalde d'Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, ha ratificat este divendres davant el jutjat d'instrucció número 2 la declaració que va realitzar davant la Fiscalia per l'acomiadament d'una treballadora temporal de l'Ajuntament, cunyada del portaveu del PP en el consistori Luis Barcala. Així, ha defès que l'acomiadament va vindre avalat per dos tècnics i ratificat per una lletrada municipal per estar "en frau de llei".
Gabriel Echávarri, este divendres en atenció als mitjans
Gabriel Echávarri, este divendres en atenció als mitjans
Europa Press
Gabriel Echávarri, este divendres en atenció als mitjans

El cas és un dels dos procediments judicials en els quals està investigat Gabriel Echávarri. L'altre, en el qual està processat, fa referència al suposat fraccionament de contractes en la Regidoria de Comerç.

Echávarri ha informat, sobre la seua declaració davant la jutgessa, que ha sigut "molt ràpid" perquè "no hi ha hagut més preguntes per part del fiscal". "És un procediment que segueix obert i a esperar, res més", ha afirmat a preguntes dels mitjans en el Saló Blau del consistori, abans de la presentació dels cartells de festes.

"M'he ratificat en el que es va explicar; tornem a insistir que es va prendre una decisió avalada per dos tècnics de Recursos Humans i ratificada per una lletrada de l'Ajuntament dient que hi havia una situació de frau de llei". Per esta raó, ha reiterat que, "per tant, és una decisió conforme a dret i a llei". "I des d'eixe punt a veure què és el que es decideix".

Preguntat sobre si opinava que hauria de tancar-se la investigació, ha manifestat: "Ni crec ni no crec. Això ja es veurà i de futur opinarem quan es donen els resultats". Així mateix, ha dit ser "optimista per naturalesa", i ha negat que la jutge li haja dit res sobre si anava a sol·licitar noves diligències: "Simplement he anat a declarar".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento