Comunitat Valenciana

Els termòmetres tornen a superar els 25ºC a la fi de novembre a València 34 anys després

  • Cal remuntar-se a 1983 per a trobar en la capital un valor tan acusat a la fi d'un mes de novembre.
  • L'augment de les màximes no ha impedit que els municipis de l'interior hagen tornat a baixar dels zero graus durant la matinada.
  • La província de Castelló ha protagonitzat les ratxes de vent més fortes de la jornada, amb intervals de fins a 43 quilòmetres per hora.
Temperatura aconseguida en l'observatori de València
Temperatura aconseguida en l'observatori de València
AEMET
Temperatura aconseguida en l'observatori de València

La ciutat de València ha anotat este dijous un rècord de temperatures màximes, inusual per a la mitat de la tardor, amb fins a 25,2 graus en els termòmetres de l'observatori local. Cal remuntar-se a 1983 per a trobar en la capital un valor tan acusat a la fi d'un mes de novembre: 25,4 graus. No obstant açò, els rècords els han registrat Xàbia (Alacant) i Xàtiva (València), on el mercuri ha arribat a primera hora de la vesprada a 26,2 i 25,3 graus, respectivament, destaca l'Agència de Meteorologia (Aemet) en el seu compte de Twitter amb dades fins a les 16.30 hores.

La pujada tèrmica s'ha notat especialment en estes províncies, com mostren els valors registrats en les dos capitals: 25,2 graus a València i 24,1 a Alacant, a més d'en les localitats valencianes d'Ontinyent i Llíria (25 i 24,9 graus, respectivament). Castelló de la Plana s'ha quedat per davall, amb 20,1 graus.

L'augment de les màximes no ha impedit que els municipis de l'interior hagen tornat a baixar dels zero graus durant la matinada i a primera hora del dia. Villena (Alacant) ha anotat el rècord de les mínimes amb -2,8 graus passades les set del matí, seguit dels -2,4 graus de Jalance (València), els -2,1 d'Ademús o els -0,9 del Pinós (Alacant).

La província de Castelló sí ha protagonitzat les ratxes de vent més fortes de la jornada, amb intervals de fins a 43 quilòmetres per hora a Vilafranca del Cid, 36 a Montanejos i 31 a la Pobla de Benifassà-Fredes.

Vent inusualment fluix

A pesar d'açò, l'Agència de Meteorologia ha destacat que la velocitat mitjana diària de la setmana del 15 al 22 de novembre s'ha situat fins a un 53 per cent per davall del valor de la mitjana 1981-2010 en el conjunt de la Comunitat Valenciana. La mitjana d'esta setmana és de cinc quilòmetres per hora i la de les últimes dècades frega els 12.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento