Comunitat Valenciana

STEPV convoca mobilitzacions per les condicions laborals del professorat i no descarta la vaga

  • El Sindicat de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha convocat per al dijous 14 de desembre concentracions a Alacant, València i Castelló amb l'objectiu de millorar les condicions laborals del professorat. A més, el sindicat no ha descartat la possibilitat d'impulsar una vaga si no s'obri eixa negociació.
Convocatòria de mobilitzacions
Convocatòria de mobilitzacions
STEPV
Convocatòria de mobilitzacions

STEPV recorda, a través d'un comunicat, que el seu Consell Nacional, màxim òrgan de decisió entre congressos, va aprovar el passat 11 de novembre la convocatòria de mobilitzacions en les tres capitals valencianes.

Afig que demà dijous, la Conselleria d'Educació ha convocat la Junta de Portaveus per a tractar el calendari de negociació, una reunió que portava exigint el sindicat des de setembre. En esta sessió, STEPV avança que plantejarà la negociació, entre uns altres, dels temes inclosos en la campanya 'Ja toca!', de millora de les condicions laborals del professorat.

Esta entitat no descarta convocar al professorat a una vaga pròximament "depenent del resultat de la Junta de Portaveus", ja que considera "imprescindible negociar millores en les condicions laborals del professorat".

El sindicat apunta que des de l'inici de la legislatura, a pesar que s'ha treballat per a recuperar les plantilles retallades pel govern anterior, les condicions laborals del professorat s'han quedat "en un segon pla".

Per tant, STEPV espera que s'accepte la negociació dels temes proposats per a millorar les condicions laborals del professorat, "un dels pilars fonamentals del sistema educatiu que mereix també l'atenció d'esta administració".

"El professorat -recalquen- està treballant en unes condicions de càrrega de treball des de les retallades de l'anterior govern: reduccions salarials, augment de ràtios, augment de l'horari lectiu, retallada dels acords de plantilles de primària, secundària i FP, descomptes en nòmina per malaltia, etc. Totes estes qüestions, i unes altres, s'han d'abordar urgentment o el sindicat continuarà amb la convocatòria de mobilitzacions durant el curs", conclouen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento