Comunitat Valenciana

Les Corts Valencianes aproven la Llei de Policia Local que reserva el 30% de les places a dones

  • El ple de les Corts Valencianes ha aprovat, amb els vots a favor de PSPV, Compromís i Podem, en contra de Cs i els diputats No Adscrits i l'abstenció del PP, la Llei de Coordinació de Policia Local de la Comunitat Valenciana que arreplega l'obligatorietat de reservar el 30 per cent de les seues places a dones en aquells municipis en els quals el nombre de dones no arribe al 40% de la plantilla.
Les Corts aproven la Llei de la Policia Local
Les Corts aproven la Llei de la Policia Local
TWITTER PSPV
Les Corts aproven la Llei de la Policia Local

Concretament, la norma arreplega que per a aconseguir una composició "equilibrada", els municipis en els quals el nombre de dones no arribe al 40% de la plantilla de la Policia Local, i fins que s'arribe a eixe percentatge, en les convocatòries per a l'escala bàsica s'estableix una reserva del 30% de les places per a dones.

La norma aposta per una policia "ancorada en principis ètics i sempre vigilants a conductes i actituds denigrants que poden incitar a la violència física, a la violència de gènere, delictes d'odi i altres formes delictives que atempten contra la llibertat, els drets humans i la convivència".

Així mateix, arreplega la necessitat de modificar l'accés a la funció pública dels policies a través de l'establiment d'una fase prèvia per a "homogeneïtzar els requeriments i millorar l'eficiència en el reclutament". Contempla, d'igual manera, una modalitat específica de promoció interna i aposta per "acabar amb la inestabilitat laboral d'un elevat nombre d'agents en situació d'interinitat".

A més, arreplega la creació de Consells Supramunicipals de Coordinació de les policies locals com a òrgans col·legiats de coordinació i assessorament en l'exercici de la competència autonòmica; l'Observatori de Seguretat de la Comunitat Valenciana i el Comité d'Ètica i Transparència de l'Activitat com a espai "de reflexió" per a potenciar les bones pràctiques dins del cos, així com el Comité d'Assumptes Interns.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento