Comunitat Valenciana

Puig apel·la al diàleg per a aconseguir una solució ràpida i sense "demagògies" davant la situació de sequera

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha advocat per aconseguir "des del diàleg" una "suma de solucions, perquè no hi ha una solució única" sobre l'aigua, "sense demagògies però buscant una solució el més ràpida possible perquè la situació és molt complicada".
Transvassament Tajo-Segura.
Transvassament Tajo-Segura.
Europa Press
Transvassament Tajo-Segura.

Així s'ha pronunciat Puig en declaracions als mitjans sobre la seua reunió amb membres de comunitats de regants del Baix Segura i del Tajo-Segura, en la qual els explicarà la posició del Consell respecte als recursos hídrics i els mostrarà la "solidaritat en un moment tan complicat".

El president ha recordat que la setmana passada va explicar a la ministra d'Agricultura, Medi ambient, Pesca i Alimentació, Isabel García Tejerina, l'estat de la situació. Puig ha indicat que "no es pot confrontar els regant amb els ciutadans per l'ús de l'aigua, perquè és evident que el primer ús és el de boca", però ha subratllat que per a la comarca del Baix Segura és "fonamental que es garantisca un reg sostingut".

Per això, ha defés "activar al màxim la dessalació" i la ministra "es va comprometre a què abans de juny ja es podrà gestionar el doble d'hectòmetres, 80". Al mateix temps, considera que cal avançar en la modernització de regs, la depuració i el tractament de les aigües, així com el transvasament.

Ha admés que la situació en el Tajo és "molt complicada" però si no canvia la situació s'ha de produir un transvasament. Ha recordat que no hi ha hagut cap des de maig i ha assenyalat que el "problema afegit" és que "si a més de no haver-hi aigua transvasada s'ha de pagar, encara l'economia dels agricultors es posa en major dificultat", per la qual cosa ha defés la moratòria de pagament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento