Comunitat Valenciana

Gran Fele acosta a València històries de "pur circ" en el seu 'Orient Express'

  • La companyia proposa tres històries "fascinants" que ocorren en el transcurs del viatge del mític tren entre Londres i Constantinoble, actual Istanbul.
  • L'espectacle, que es representarà del 23 de desembre a 17 de gener, comptarà amb "música en directe", acrobàcies, maniobres aèries i moltes sorpreses.
  • "No fa falta substituir-los, el circ té suficients recursos per a no necessitar animals", ha comentat el director de Gran Fele, Rafael Pla.
Presentació d''Orient Express', del circ Gran Fele, a València
Presentació d''Orient Express', del circ Gran Fele, a València
EUROPA PRESS
Presentació d''Orient Express', del circ Gran Fele, a València

El Circ Gran Fele arriba este Nadal a Espai Rambleta de València amb un nou espectacle, 'Orient Express', que conta tres històries "fascinants" que ocorren en el transcurs del viatge del mític tren entre Londres i Constantinoble, actual Istanbul. Esta obra de "pur circ" comptarà amb "música en directe", acrobàcies, maniobres aèries, sorpreses, emocions i riures i "tindrà animals sense tindre animals".

Així ho ha anunciat este dilluns el director de la companyia, Rafael Pla, en la roda de presentació d'este 'Orient Express', que s'oferirà en la Rambleta del 23 de desembre al 7 de gener, i per a la presentació del qual, un 'tigre' ha envaït la plaça de l'Ajuntament de la capital valenciana i ha sorprés a turistes i curiosos.

L'espectacle compta amb tres relats. D'una banda, les desventures d'un tigre i d'un orangutan capturats, segrestats i portats en l'Orient Express, de forma clandestina, cap a Londres. Este "fil conductor" de la història, tracta de defendre "el concepte de no animals en els espectacles", ha apuntat Pla.

El segon punt d'interés es troba en les aventures d''Agatas Christie' i el seu ajudant, que ensopeguen amb un misteri i tracten de solucionar-ho. Este és la història d'intriga, mentre que la d'amor se centra en dos personatges que, si en començar el viatge són absolutament desconeguts, segons avança, pren l'amistat i acaba en un "devorador incendi".

Per a explicar este relat, Gran Fele s'ajuda de música en directe, un tigre a grandària natural, que s'ha presentat en la plaça de l'Ajuntament de València i que és "una aposta per tindre animals sense tindre animals" i, a més, els integrants de la companyia són "els de sempre". "Només que hem passat més anys i hem madurat", ha agregat Pla en to jocós.

Amb tot, el director de la companyia ha assegurat que els espectadors podran veure "pur circ", amb acrobàcies, aeris, trapezis, pallassos, "de tot un poc". Així, ha avançat "sorpreses, emocions i riures".

25 anys de circ sense animals

Rafael Pla ha recordat que Gran Fele porta 25 anys "fent circ sense animals", cosa que, ha defés, "es pot fer perfectament". "No fa falta substituir-los, el circ té suficients recursos com per a no necessitar animals", ha comentat. Preguntat per si tracten de conscienciar als xiquets en este aspecte, ha afirmat: "No fem pedagogia. Plasmem la nostra opinió sobre l'ús d'animals".

A més dels membres de la companyia, també s'han acostat a la presentació d''Orient Express' el director de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), Abel Guarinos, i la regidora de Recursos Culturals i també de Benestar Animal de l'Ajuntament de València, Glòria Tello. L'edil ha sostingut que el consistori "s'identifica moltíssim" amb Gran Fele per ser "un circ que mai ha tingut animals" i "no és cosa d'ara que els hem prohibit", ha precisat.

Tello ha considerat "important" que "anem avançant en la defensa dels drets dels animals" i, en esta línia, ha expressat que l'espectacle presentat és "diferent" i "fa reflexionar". "Es pot fer circ amb animals però no fa falta que siguen de carn i os", ha assenyalat.

Relacionat amb açò, ha explicat que quan van decidir prohibir els circs amb animals pensaven que "podria ser una qüestió amb molts problemes i realment no va ser així". "Realment per a ells també era un problema tindre animals, que els tenien per competència, però que era una despesa econòmica i una quantitat de maldecaps. Va ser una mesura bastant senzilla de dur a terme i també la ciutadania ho va acceptar bé", ha posat en relleu.

Finalment, Abel Guarinos ha ressaltat que dissabte passat es va celebrar la primera gala del circ valencià, en la qual "es va demostrar el nivell artístic de les companyies valencianes de circ".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento