Catalá espera que la justícia belga entregue Puigdemont i els exconsellers després d'un "exercici de covardia política"

Catalá espera que la justícia belga entregue Puigdemont i els exconsellers després d'un "exercici de covardia política"

Catalá espera que la justícia belga entregue Puigdemont i els exconsellers després d'un "exercici de covardia política"
Catalá espera que la justícia belga entregue Puigdemont i els exconsellers després d'un "exercici de covardia política" (Europa Press)
Ampliar
  • El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha expressat la seua confiança en què la justícia belga entregue "segons els procediments" a l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i als quatre consellers cessats que es troben en la capital europea, on s'han intentat "posar al marge de la justícia espanyola en un exercici de covardia política absoluta", i que eixe sistema siga "breu i ràpid".

Catalá, que s'ha pronunciat en estos termes a Alacant, on este divendres ha imposat diverses condecoracions de l'orde de Sant Raimundo de Peñafort a professionals de l'àmbit judicial alacantí, ha indicat, a preguntes dels mitjans, que situa en el "normal funcionament de la col·laboració internacional entre països membres de la Unió Europea" tant la compareixença de Puigdemont i els exconsellers a Bèlgica com la petició de la Fiscalia d'entrega a Espanya.

Al seu juí, seria una "paradoxa" que un país membre de la UE "desconfiara" d'un altre, per la qual cosa ha mostrat la seua confiança en que Puigdemont i els consellers cessats siguen "entregats segons els procediments i que este sistema, on ells han intentat posar-se al marge de la justícia espanyola en un exercici de covardia política absoluta, siga breu i ràpid i puguen fer front a les responsabilitats en les quals hipotèticament puguen haver incorregut" i siguen jutjats pels tribunals espanyols independents.

El titular de Justícia ha posat en valor el sistema europeu d'entrega, que és "més senzill" que una extradició i està "basat en la confiança".

Per açò, veu "raonable" que quan en un país membre com Espanya existeix un procediment judicial "amb totes les garanties", en el qual un jutge sol·licita l'entrega d'una persona, és "lògic i raonable que eixa decisió d'un jutge independent siga acollida amb naturalitat".

MENTIDA I INDIGNIDAD

D'altra banda, el ministre de Justícia ha titlat de "mentida" i "indignidad absoluta" les paraules de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, que ha assegurat que el Govern central va amenaçar el Govern de Catalunya cessat amb "violència extrema amb morts en el carrer" si, després del referèndum de el 1 d'octubre, no posava fi al procés independentista.

"Els polítics estem ací per a gestionar problemes", ha seguit Catalá, que ha lamentat eixes frases que "fomenten el conflicte i la confrontació".

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/3190237/0/catala-espera-que-justicia-belga-entregue-puigdemont-els-exconsellers-despres-dun-exercici-covardia-politica/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios