Comunitat Valenciana

Podem acusa Consell de "viure en la seua bambolla" i PSPV i Compromís demanen que l'"anècdota" no bloquege els comptes

  • Podem ha criticat la falta de "voluntat de diàleg" del Consell al que ha acusat de "viure en la seua bambolla" i de "síndrome d'autojustificació permanent", mentre que PSPV i Compromís han demanat que "l'anècdota" no bloquege els pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2018.

Així ha justificat l'exportaveu i actual diputat de Podem, Antonio Montiel, davant els mitjans de comunicació en els passadissos de les Corts l'abstenció de Podem a les esmenes a la totalitat a la llei de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera, i d'Organització de la Generalitat, més coneguda com a Llei d'Acompanyament, presentades este divendres en sessió plenària per PP i Cs.

"Hem enviat un missatge molt fort i hem dit que estem oberts a la negociació que ha d'estar en l'esperit de l'Acord del Botànic i no en el d'una negociació entre partits", ha subratllat.

El diputat de Podem ha remarcat que la seua posició ha sigut "per coherència" i ha insistit que la decisió d'abstindre's i fer perillar el poder traure avant la Llei d'Acompanyament, que finalment ha eixit gràcies als vots dels diputats ex de Cs i actualment en el grup de No Adscrits, es va prendre este dijous "en el moment en el qual el PSOE va fer públic que no estava disposat a negociar algunes de les nostres propostes", ha apuntat en al·lusió a les declaracions del síndic del PSPV, Manolo Mata, sobre la taxa turística.

Per la seua banda, Manolo Mata ha considerat que "algú està entenent i llegint malament la història de la Comunitat Valenciana". "Esta casa és molt seriosa i un no és més valent ni més covard per oposar-se a un element que pot distorsionar el mercat turístic, ni un és més valent ni més covard si creu que els valencians tenen que pagar sobrecost en begudes d'unes màquines venen de Noruega ni ho és per posar una taxa de residus quan les plantes de residus són excel·lents".

"Per una anècdota el que volen és tindre un relat i guanyar visibilitat, esperem que no siga a costa dels valencians perquè al final buscarem els vots d'on siga i com siga per a traure avant un país que mereix que els ciutadans visquen millor, siguen més lliures, iguals i tinguen tots els avantatges i polítiques socials que tenen altres CCAA", ha reivindicat.

En similars termes s'ha pronunciat la portaveu adjunta de Compromís, Mireia Mollà, qui ha avisat que si la qüestió "puntual" i l'"anècdota" és el que determina, "això no és una bona manera d'afrontar la responsabilitat de representar als valencians". "Si l'anècdota tira cap a arrere 19.000 milions d'euros no compartiria eixa decisió", ha remarcat en al·lusió els pressupostos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento