Comunitat Valenciana

Oltra diu que un suport de Podem al PP contra els pressupostos no és trencar el Botànic però sí part dels seus objectius

  • La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha advertit este divendres a Podem que si recolza o permet amb la seua abstenció que l'esmena a la totalitat plantejada pel PP a la llei d'acompanyament de pressupostos tire avant no suposarà trencar l'acord de Govern però "seria afavorir que objectius molt importants del Pacte del Botànic no tiraren avant".
Mónica Oltra
Mónica Oltra
EUROPA PRESS
Mónica Oltra

Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, s'ha referit així preguntada per si l'anunci de Podem d'abstindre's en la votació que se celebra este divendres sobre l'esmena a la totalitat del PP als pressupostos autonòmics suposarà "carregar-se" el Pacte del Botànic.

Per açò, li ha demanat "reflexionar" ja que ha explicat que el moment per a debatre i negociar la taxa turística, que recolza Podem i sobre la qual el PSPV es nega a parlar, és en la votació d'esmenes parcials i no en la votació d'una esmena a la totalitat dels pressupostos.

Sobre este tema, ha explicat que el projecte de pressupostos, té "moltes coses positives i molt botàniques" com tindre per "primera vegada" una banca pública valenciana que és "fonamental per als sectors productius i les pimes i que el finançament "vaja directament a l'economia productiva i no a projectes especulatius i ruïnosos d'amics del PP, facilitats per al lloguer, mesures de suport a la maternitat, la construcció de col·legis en el Pla Edificant en col·laboració amb els Ajuntaments o vol protegir als menors en els casos de ludopatia.

A partir d'ací, ha aclarit que el que este divendres es vota és una esmena a la totalitat del PP i de Cs i que després, si eixa llei segueix la seua tramitació parlamentària, serà el moment de debatre les esmenes parcials "ja siga la taxa turística o sobre qualsevol altra qüestió".

Oltra ha recalcat que "eixe és el moment de negociar les esmenes parcials i de dialogar el que faça falta sobre qualsevol qüestió", ha recalcat. "Però afavorir que tire avant l'esmena del PP, que suposa dir que es retorne esta llei, és carregar-se la banca publica, les facilitats al lloguer, les ajudes a la maternitat o la construcció als col·legis o suport als xiquets enfront de la ludopatia", li ha advertit.

"Tot això és el que se'n va a produir si hui es vota l'esmena del PP o es deixa que tire avant", ha advertit. Per açò, ha subratllat que és una qüestió "prou important com per a reflexionar-la perquè el moment de debat d'altres qüestions parcials és amb les esmenes parcials i no amb l'esmena a la totalitat presentada pel PP".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento