Comunitat Valenciana

El TSJCV multarà Educació si no entrega al PP la informació de les caixes fixes de les universitats

  • En cas de no complir amb la sentència, el tribunal imposarà una sanció coercitiva de 1.000 euros, que podria reiterar-se cada 20 dies.
  • El partit va demanar la relació detallada de despeses realitzades amb càrrec a les partides de caixa fixa del 2006 al 2014 inclusivament.
  • La Generalitat s'oposava al·legant que la petició no va seguir el procediment adequat i esgrimint que la sol·licitud afectava el funcionament dels serveis.
Fachada del TSJCV
Fachada del TSJCV
EUROPA PRESS
Fachada del TSJCV

La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha advertit la Conselleria d'Educació que si no entrega al PP la documentació sobre les caixes fixes de les universitats públiques que va sol·licitar, i que el tribunal va obligar a facilitar en una sentència a l'octubre de 2016, imposarà una multa coercitiva de 1.000 euros, que podria reiterar-se cada 20 dies.

Així consta en una providència en la qual es requereix a la Conselleria que comunique al més prompte possible el nom i càrrec de l'autoritat o funcionari responsable d'executar la decisió -entregar la informació al PP- i s'avisa de la interposició de multes si persisteix en l'incompliment, a més de la deducció de testimoni de particulars per a exigir la responsabilitat penal que poguera correspondre. Enfront d'esta resolució cap recurs de súplica.

La sentència a la qual fa referència va ser dictada el 31 d'octubre de 2016 arran del recurs presentat pel diputat del grup popular en les Corts Rubén Ibáñez per vulneració de drets fonamentals, al no haver rebut la informació que havia sol·licitat, en qualitat de diputat, a la Conselleria d'Educació.

Sol·licitud

En concret, demanava la relació detallada del nombre de caixes fixes existents en les universitats públiques valencianes, així com la relació detallada de factures i resta de despeses realitzades amb càrrec a les partides de caixa fixa d'eixes universitats des dels anys 2006 a 2014 inclusivament.

El Ministeri Fiscal considerava que la negativa a facilitar esta informació suposava una infracció de l'article 23 de la Constitució mentre l'Administració s'oposava, donada l'autonomia econòmica i financera de la universitat, que la petició no va seguir el procediment adequat i esgrimint també que donat "el caràcter genèric i desmesurat de la sol·licitud, esta afecta el funcionament dels serveis".

El TSJCV va entendre que més enllà de la garantia de l'autonomia econòmica i financera de les universitats esta no és absoluta perquè no escapa de qualsevol control o supervisió i adduïa també que el fonament de la informació sol·licitada era el control parlamentari del Govern. Sobre l'afectació del funcionament del servei per haver de facilitar eixa quantitat de documentació, considera "anacrònic" l'argument "a la llum de les noves tecnologies que en l'actualitat es disposa per a proporcionar-la".

Per açò, declarava la vulneració constitucional i obligava Educació a facilitar la documentació que demanava el PP, amb la imposició de les costes a l'administració per un màxim de 1.500 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento