Comunitat Valenciana

La jutgessa ordena presó sense fiança per al detingut per degollar a la seua filla de dos anys a Alzira (València)

  • El jutjat d'Instrucció número tres d'Alzira (València) ha ordenat presó provisional, comunicada i sense fiança per a l'home detingut diumenge passat per degollar a la seua filla de dos anys en la localitat.
El detingut a l'eixida de la seua vievienda per a la reconstrucció del crim
El detingut a l'eixida de la seua vievienda per a la reconstrucció del crim
Europa Press
El detingut a l'eixida de la seua vievienda per a la reconstrucció del crim

La jutgessa li imputa un delicte d'assassinat i li imposa orde d'allunyament i prohibició de comunicació amb la seua dona, mare del bebé, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Els fets es van produir diumenge passat a la vesprada, sobre les 16.50 hores, en una vivenda del carrer Pare Castells, al nord d'Alzira. La Policia Nacional va ser alertada del succés per un veí, que es va trobar a l'home sobre un vehicle ja que suposadament s'havia intentat llevar la vida després del crim. A l'arribada dels agents a la casa, la xiqueta es trobava sense vida.

La Policia investiga si el detingut, de nacionalitat romanesa, va degollar a la seua filla per "venjança" a la mare. Després de cometre el crim, es va tirar pel balcó d'un segon pis i va caure damunt d'un cotxe. Va ser atès de les seues lesions, donat d'alta el mateix diumenge i traslladat a dependències policials, des d'on este dimecres ha passat a disposició judicial.

La mare de la xiqueta, que no es trobava en el domicili, va haver de ser atesa per una crisi d'ansietat després d'assabentar-se de l'ocorregut.

La Generalitat Valenciana ha expressat la seua "repulsa davant esta nova agressió masclista" i ha fet una crida "a tota la societat perquè denuncie i condemne estos actes amb el propòsit d'acabar amb qualsevol acció fruit de la violència de gènere".

Així mateix, el Govern valencià ha reiterat el seu suport a les víctimes d'este tipus d'actes violents contra les dones, i ha apel·lat "a la corresponsabilitat de tota la ciutadania en l'eradicació d'este problema públic".

CONCENTRACIÓ SILENCIOSA

El Consell ha convocat per a este dijous, a les 12.00 hores en la porta del Palau de la Generalitat Valenciana, tres minuts de silenci en senyal de condemna per este últim assassinat de violència de gènere i ha convidat a totes les institucions a sumar-se a ella.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, este acte "també busca retre homenatge la víctima i donar suport públic a la seua família i mostrar la tolerància zero del Consell i de tota la societat davant la violència masclista i mostrar l'oposició enèrgica enfront dels agressors".

Amb la mort d'esta xiqueta s'elevarien a set el nombre de menors assassinats per violència masclista a Espanya en el que va d'any, una d'elles a la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento