Comunitat Valenciana

Podem planteja una taxa turística amb un tram autonòmic fix de fins a 2 euros i un variable municipal

  • VALÈNCIA, 15 (EUROPA PRESS)
Castell de Cullera
Castell de Cullera
AYUNTAMIENTO DE CULLERA
Castell de Cullera

El grup parlamentari de Podem presentarà este dijous una esmena a la llei d'Acompanyament dels Pressupostos de la Generalitat per a 2018 en la qual demanaran la inclusió d'un impost sobre l'activitat turística a la Comunitat Valenciana, que siga finalista, que s'aplicaria sobre l'allotjament i contemplaria un tram autonòmic fix de fins a dos euros i un altre municipal variable i que decidirien les pròpies localitats. Amb esta taxa, la formació morada preveu que s'arriben a recaptar entre 30 i 40 milions anuals amb el tram autonòmic.

Així ho ha explicat el portaveu d'economia de Podem, David Torres, en roda de premsa, en la qual ha estat acompanyat per la Secretària de Programes i Polítiques Públiques, Rocío Segura, en la qual ha detallat la seua proposta per a la implantació d'esta taxa.

Torres ha indicat que l'impost seria finalista i els seus ingressos hauran d'anar destinats a la millora dels serveis dels quals gaudeixen els turistes en els municipis de la Comunitat Valenciana; a la millora de les infraestructures i dotacions turístiques; a l'impuls de bones pràctiques laborals i a la lluita contra la precarietat laboral; a la lluita contra l'intrusisme i el frau en el sector de l'allotjament turístic i a la promoció del medi ambient.

A més, la taxa s'aplicarà sobre l'allotjament a través de dos tipus de tram -un d'autonòmic que serà fix i un altre municipal variable- i es pagarà dependent del tipus d'establiment i durant els 10 primers dies d'estada.

Així, en hotels de cinc estreles, els cinc estreles de luxe i quatre estreles superior, Podem planteja que en el tram autonòmic es pague dos euros i en municipal de fins a un euro; en hotels de quatre i tres estreles superior en el tram autonòmic es pagaria 1,5 euros i 0,75 en el municipal i en hotels d'una, dos i tres estreles en la part autonòmica es pagaria un euro i en el tram municipal 0,50 cèntims.

D'altra banda, en hotels rurals de quatre i tres estreles superior i vivendes turístiques superior es planteja un impost en el tram autonòmic d'un euro i de 0,50 cèntims la part que correspon als municipis, mentre que serà de 0,5 euros l'autonòmic i de fins el 0,25 euros per a hotels rurals i casa rurals d'1, 2 i 3 estreles.

Per a hostals, pensions i albergs, cámpings i àrees de pernoctació en trànsit per a autocaravanes es proposa que en el tram autonòmic es pague 0,5 euros i que siga la mitat en la part municipal.

No obstant açò, hi haurà algunes exempcions a estades de menors amb edat igual o inferior a 16 anys; les estades que es realitzen per causes de força major com és temes laborals, les que es realitzen per motius de salut i les que estiguen subvencionades per programes socials d'administracions públiques de qualsevol estat de la Unió Europea com és l'Imserso.

A més, es bonificarà un 50% les estades que es realitzen en temporada baixa, és a dir, entre l'1 de novembre de cada any i el 30 d'abril del següent any, excloent la Setmana Santa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento