Comunitat Valenciana

Periodistes d'investigació exposen en unes jornades a València el seu treball per a aconseguir més transparència

  • Periodistes d'investigació i tribunals de La Marea, La Vanguardia i Diari Públic, així com de Jot Down Magazine, intervindran -del 14 al 16 de novembre en l'Octubre Centre de Cultura Contemporània- en les jornades 'Periodisme i Transparència' per a exposar com desenvolupen els seus treballs periodístics i quines traves d'accés a la informació troben a pesar de la Llei de Transparència.
Invitats a les jornades sobre periodisme i transparència
Invitats a les jornades sobre periodisme i transparència
UNIÓ PERIODISTES
Invitats a les jornades sobre periodisme i transparència

L'acte, d'entrada lliure i gratuïta, està organitzat per la Unió de Periodistes Valencians amb la col·laboració de la Conselleria de Transparència i de l'Internet Freedom Festival.

En les jornades, que tenen com a objectiu l'anàlisi i debat sobre els límits d'accés a la informació pública, participen també periodistes especialitzats en casos d'espionatge, testimonis i víctimes de la corrupció i la Plataforma en Defensa de la Llibertat d'Informació.

Convençuts tots que "com més transparència menys corrupció i major salut democràtica, a pesar que el camí per a esbrinar assumptes rellevants amagats en els arxius, però d'enorme interés per a l'opinió pública, és complex i requereix una adequada formació dels professionals", destaca La Unió de Periodistes a través d'un comunicat.

El programa arrancarà este dimarts amb una taula redona sobre 'Transparència i nou periodisme' en la qual participaran els periodistes Antonio Maestre, Carlota Guindal i Noemí López Trujillo.

A més, l'agenda preveu per al dimecres, 15 de novembre, un debat sobre 'Transparència i els límits d'accés a la informació' a càrrec de Fernando Rueda, l'extinent Luis Gonzalo Segura de Oro-Pulido i Carlos Enrique Bayo.

Finalment, el dijous 16 parlaran del camí 'Cap a una nova transparència: el paper de les institucions', el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, la secretària general de la PDLI, Yolanda Quintana, i Ana Garrido, testimoniatge de la Fiscalia Anticorrupció pel cas Gürtel.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento