Periodistes d'investigació exposen en unes jornades a València el seu treball per a aconseguir més transparència

Periodistes d'investigació exposen en unes jornades a València el seu treball per a aconseguir més transparència

Periodistes d'investigació exposen en unes jornades a València el seu treball per a aconseguir més transparència
Periodistes d'investigació exposen en unes jornades a València el seu treball per a aconseguir més transparència (UNIÓ PERIODISTES)
Ampliar
  • Periodistes d'investigació i tribunals de La Marea, La Vanguardia i Diari Públic, així com de Jot Down Magazine, intervindran -del 14 al 16 de novembre en l'Octubre Centre de Cultura Contemporània- en les jornades 'Periodisme i Transparència' per a exposar com desenvolupen els seus treballs periodístics i quines traves d'accés a la informació troben a pesar de la Llei de Transparència.

L'acte, d'entrada lliure i gratuïta, està organitzat per la Unió de Periodistes Valencians amb la col·laboració de la Conselleria de Transparència i de l'Internet Freedom Festival.

En les jornades, que tenen com a objectiu l'anàlisi i debat sobre els límits d'accés a la informació pública, participen també periodistes especialitzats en casos d'espionatge, testimonis i víctimes de la corrupció i la Plataforma en Defensa de la Llibertat d'Informació.

Convençuts tots que "com més transparència menys corrupció i major salut democràtica, a pesar que el camí per a esbrinar assumptes rellevants amagats en els arxius, però d'enorme interés per a l'opinió pública, és complex i requereix una adequada formació dels professionals", destaca La Unió de Periodistes a través d'un comunicat.

El programa arrancarà este dimarts amb una taula redona sobre 'Transparència i nou periodisme' en la qual participaran els periodistes Antonio Maestre, Carlota Guindal i Noemí López Trujillo.

A més, l'agenda preveu per al dimecres, 15 de novembre, un debat sobre 'Transparència i els límits d'accés a la informació' a càrrec de Fernando Rueda, l'extinent Luis Gonzalo Segura de Oro-Pulido i Carlos Enrique Bayo.

Finalment, el dijous 16 parlaran del camí 'Cap a una nova transparència: el paper de les institucions', el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, la secretària general de la PDLI, Yolanda Quintana, i Ana Garrido, testimoniatge de la Fiscalia Anticorrupció pel cas Gürtel.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/3185695/0/periodistes-dinvestigacio-exposen-unes-jornades-val-ncia-seu-treball-per-aconseguir-mes-transpar-ncia/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios