Comunitat Valenciana

El PPCV afirma que l'"embós" en Dependència "s'agreuja" mentre Oltra "viu en un estat d'autocomplaença"

  • La portaveu adjunta del Grup Popular en les Corts Valencianes, Mª José Català, ha advertit este dilluns que l'"embós en la tramitació de les sol·licituds de dependència s'agreuja" mentre la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, "viu en un estat d'autocomplaença".

Així ho ha indicat Català en un comunicat en el qual ha assenyalat que quan Oltra estava en l'oposició "va fer de la dependència el seu cavall de batalla, però hui, quan està en el Govern, ha quedat demostrat que no està a l'altura del que prometia". Així, ha indicat que la llista d'espera de dependència "està embossada" i són més de 30.000 les persones que esperen una resolució per part de la Conselleria d'Oltra.

La diputada 'popular' ha afirmat que per a Oltra "sempre hi ha alguna excusa i algun blanc al que apuntar per a no assumir les deficiències de la seua gestió". "Un dia no té personal, un altre dia són els fons i quasi sempre el PPCV encara que fa dos anys que és ella la responsable de solucionar la situació dels dependents de la Comunitat Valenciana", ha remarcat.

Així mateix, ha acusat Oltra de "trampejar" per a "intentar baixar les llistes d'espera de dependència a costa de crear un sistema 'low cost', en el qual els cuidadors són no professionals, amb el que abarateix el sistema però aboca a les persones més vulnerables a no tindre una atenció especialitzada".

"Eixa obsessió d'Oltra de passar la pilota a uns altres, en este cas als Ajuntaments, als quals encarrega la valoració de dependents però que es veuen desbordats. Fins i tot el Síndic de Greuges ha alertat que este pla no agilitza la resolució de les llistes d'espera", ha criticat.

En este sentit, ha subratllat que va arribar al càrrec prometent que en quatre anys la llista d'espera de dependència estaria "a zero" i, per a açò, ha considerat que "ha d'haver-hi un miracle perquè això passada". "Els bons auguris d'Oltra s'han trobat amb la realitat, ja que fa tan sols tres mesos reconeixia que portava un any de retard en els expedients", ha indicat per a reprovar que "més de 4.000 persones han mort esperant les ajudes des que el Botànic va arribar al Consell".

Per tot açò, Català ha manifestat que el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha d'"agafar les regnes" perquè, al seu juí, "Compromís està demostrant dia a dia que és incapaç de gestionar". "És responsabilitat del president Puig que els serveis públics funcionen i que els ciutadans estiguen atesos. En les àrees on han de gestionar fracassen rotundament", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento