Comunitat Valenciana

Els convocants del 18N per un finançament just adverteixen que existeix el problema valencià, "no solament Catalunya"

  • VALÈNCIA, 13 (EUROPA PRESS)
Salvador Navarro (CEV), Ismael Sáez (UGT-PV) i Arturo León (CCOO PV)
Salvador Navarro (CEV), Ismael Sáez (UGT-PV) i Arturo León (CCOO PV)
Europa Press
Salvador Navarro (CEV), Ismael Sáez (UGT-PV) i Arturo León (CCOO PV)

Els convocants de la manifestació del 18 de novembre per un finançament just per a la Comunitat Valenciana han volgut deixar clar que existeix un "problema valencià, no solament Catalunya" i la seua intenció és donar "visibilitat" a l'infrafinançament i falta d'inversions que pateixen els ciutadans i les empreses valencianes.

Així ho ha manifestat este dilluns el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, al costat dels secretaris generals de CCOO PV i UGT-PV, Arturo León i Ismael Sáez, respectivament, en una roda de premsa en la qual han augurat que el 18N marcarà "un abans i un després" en les inversions que arriben a la Comunitat Valenciana i tindrà "un gran respatler".

En este sentit, el representant de la patronal autonòmica confia que tant la Confederació Empresarial de la Província d'Alacant (Coepa) com l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) se sumen a la mobilització, encara que ha recordat que és un acte "voluntari".

En el cas de la CEV, un fet decisiu per a acudir a la marxa ha sigut la falta de resposta a dia de hui a la carta que es va enviar a la vicepresidenta del Govern i al ministre d'Hisenda, el passat 12 de setembre, per a sol·licitar una reunió en la qual abordar el problema de l'infrafinançament valencià, que segons Navarro, afecta tant "ciutadans" com "empreses", de manera que "falten polítiques dinamitzadores de l'economia i sobre l'ocupació".

En qualsevol cas, "este és l'inici", ha avisat, a partir d'ací, ha dit, "demanarem als partits polítics que se senten a parlar del finançament de les CCAA, que negocien i donen solució a una situació de molts anys".

REUNIÓ DE BONIG AMB MONTORO: "PRIMER ÈXIT DEL 18N"

Respecte a la reunió que mantindrà este dimarts la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, -partit que no s'ha sumat a la manifestació- amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, el president de la CEV ha tornat a insistir que "açò és voluntari per a defendre els interessos generals de la societat valenciana. Qui vullga estar estarà i qui no, no estarà".

Per al secretari general de CCOO, Arturo León, és "bo" que es produïsca esta trobada entre Bonig i Montoro atés que significa que la manifestació del 18N "sí té efectes i repercussió i fa visible a la Comunitat Valenciana en el conjunt de l'Estat". A més, considera que és "una resposta més adequada" per part del ministre que la que va donar l'última vegada que va vindre a la Comunitat Valenciana a "dir que era un exercici de victimisme".

Segons el líder d'UGT-PV, Ismael Sáez, la reunió entre la presidenta del PPCV i el ministre d'Hisenda és "un primer èxit de la mobilització del 18N". "Es donen pressa davant el problema de l'infrafinançament de la Comunitat Valenciana, preocupa".

"SENSE VICTIMISME NI INSOLIDARITAT"

Pel que fa a la manifestació, que tindrà lloc el 18 de novembre a les 18.00 hores a València, Arturo León ha reiterat que este acte "no és contra ningú, simplement és una marxa ciutadana per a reivindicar un sistema de finançament i unes inversions justes" per a la Comunitat Valenciana.

Tampoc és "un exercici de victimisme, ni d'insolidaritat" i "no té motivacions partidistes ni molt menys rupturistes", ha agregat, en ser preguntat per una convocatòria de la CUP, a la mateixa hora el mateix dia. Sobre este tema, ha avisat que tots aquells que se sumen amb el mateix lema seran "benvinguts" i ha demanat que "ningú canvie el sentit" de la marxa pels interessos generals de la societat valenciana i que no es "intrumentalitze" la manifestació per "interessos particulars".

El seu objectiu, ha dit, és que "els governs valencians, independentment del signe polític que tinguen, disposen dels recursos necessaris per a portar avant les polítiques que esta comunitat necessita i que els seus ciutadans puguen accedir a serveis i prestacions en condicions d'igualtat que la resta de CCAA ja siga en sanitat, educació, servicis socials, atenció a la dependència, o recursos per a estimular l'economia i crear ocupació de qualitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento