Comunitat Valenciana

Puig veu "incomprensible" que Montoro es reunisca amb Bonig per a tractar finançament mentre a ell tarda molt a rebre-li

  • El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, veu "incomprensible" que el ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, es reunisca amb la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, per a parlar sobre finançament, mentre que a ell tarden "molt" a rebre-li.
Ximo Puig durant una entrevista amb Europa Press
Ximo Puig durant una entrevista amb Europa Press
Europa Press
Ximo Puig durant una entrevista amb Europa Press

Puig s'ha pronunciat en estos termes en declaracions als mitjans de comunicació després de la reunió amb els secretaris d'àrea de la Comissió Executiva Nacional, en ser preguntat per la trobada entre Bonig i Montoro demà a Madrid.

El president ha afirmat que "cadascun representa el que representa" i ha recordat que Bonig "representa només i únicament als militants i votants del seu partit".

"Em pareix bé que mantinga tothom les reunions que ha de mantindre", ha dit, per a agregar que li exigeix al Govern central "lleialtat institucional, la mateixa que tenim ací". "És una cosa de normalitat democràtica", ha manifestat.

Sobre este tema, ha criticat que el PPCV "massa vegades s'ha apropiat de les institucions" i això "té costos en la convivència, en la concòrdia institucional", ha advertit.

Així, ha reiterat que li pareixen bé estes reunions però ha alertat que "hi ha coses que són bastant incomprensibles": "Que es tarde a concedir-nos al president de la Generalitat una entrevista durant molt temps en una qüestió fonamental com és la lluita contra la sequera i que de moment Bonig s'introduïsca en l'agenda, que és partidària".

"A mi m'és igual", ha prosseguit, per a agregar que el que vol és un finançament just i aigua per a la Vega Baixa i per al conjunt de la Comunitat Valenciana.

SETMANA "DECISIVA"

Puig ha recordat que esta setmana és "decisiva" per als valencians, davant la manifestació convocada per a este dia 18 de novembre amb l'objectiu de reclamar un finançament just: "Hem d'intentar expressar unitàriament el desig d'un finançament just per a millorar les nostres oportunitats en l'àmbit de l'ocupació i en la igualtat dels ciutadans davant la societat, en educació, protecció social i la sanitat".

El president ha subratllat que els valencians estan en situació de "indefensió" i que s'està "incomplint" l'article 156 de la Constitució en haver-hi insuficiència financera. Així, recolza donar una resposta "que no és contra ningú, sinó a favor del poble valencià", ha asseverat.

Com a partit, ha postil·lat, "allò que volem és que els ciutadans participen massivament en la manifestació, que siga el més unitària possible i que estiga allunyada de qualsevol partidisme", ha reclamat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento