Comunitat Valenciana

La sèrie valenciana 'Tots volíem matar el president', premiada com a millor thriller a Nova York

  • La sèrie valenciana 'Tots volíem matar el president' ha rebut el guardó a Millor Thriller en el New York City Web Series Festival de Manhattan. Rodada completament a València i voltants, la ficció autòctona és un thriller amb caires còmics que gira sobre la mort del president d'un govern, informen els responsables de la producció.
Part de l'equip de 'Tots volíem matar el president'
Part de l'equip de 'Tots volíem matar el president'
MIGUEL CAÑIZARES
Part de l'equip de 'Tots volíem matar el president'

El NYC Web Fest és el primer i únic festival de sèries digitals de Nova York i l'única representació espanyola era a càrrec de la ficció valenciana. Creat en 2014 per la sud-africana Lauren Atkins, busca mostrar el millor dels projectes audiovisuals distribuïts a través d'internet i està considerat un dels 6 millors festivals de nous mitjans pel portal americà Backstage.

El festival es va celebrar del 9 al 12 de novembre en el People's Improv Theatre de Nova York, on 'Tots volíem matar el President' va tindre la seua tercera projecció pública. Malgrat que encara no es pot veure online, la webserie es va preestrenar davant el públic a l'octubre en els festivals de sèries digitals Marseille Web Fest i Bilbao Seriesland prèviament. Ací es va alçar amb l''Unstoppable Amets' i els dos premis especials del jurat de Bones Aires i Sicília a Bilbao.

Escrita i dirigida per Ana Ramón Rubio -que ha estat al capdavant d'altres projectes com 'El Camerino' i 'Sense Vida Pròpia'- i produïda per Miguel Cañizares, la sèrie web conta, en clau de misteri, tot el que va envoltar a l'estranya mort d'un president d'un govern corrupte. Interpretada per Ana Caldas, Jaime Reynolds, Joan Manuel Gurillo, María Albiñana, Fede Rey, Irene Olmos i Jordi Marquina, es tracta d'una fusió de gèneres thriller i comèdia per a relatar el misteri.

FUSIÓ DE THRILLER I COMÈDIA

"Fusiona els gèneres del thriller i la comèdia a parts iguals", afirma la directora i guionista del projecte. "És curiós, perquè en alguns dels festivals que ens han seleccionat competeix en la categoria de comèdia i en uns altres en la de thriller i misteri, així que la línia de separació no ha d'estar excessivament clara i això ens encanta", segueix.

'Tots volíem matar el president' reuneix l'elenc i gran part de l'equip tècnic de 'Sense Vida Pròpia', webserie de producció valenciana que va recórrer els festivals dels Estats Units, el Canadà, Europa, Àsia i Austràlia en 2014 i 2015.

Els principals escenaris que conten la història són l'espai de coworking valencià Wayco, l'hotel La Carreta, el spa Tyris València o els carrers i cases del barri de Russafa. Es tracta d'un projecte independent, autofinançat pels creadors del projecte i que acaba de firmar un contracte de distribució internacional amb una distribuïdora canadenca.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento