Comunitat Valenciana

PP i Cs demanen retornar els pressupostos de 2018 al Consell per ser "irreals" i poc rigorosos

  • El PP reclama que s'inclouen un any més 1.325 milions d'euros que "una vegada ha sigut aprovat el pressupost, són eliminats".
  • Segons Cs, "la crítica i caòtica situació dels comptes públics no ve determinada únicament per un sistema de finançament autonòmic que és injust".
  • Les esmenes a la totalitat seran votades en el ple i, en cas de ser rebutjades, els pressupostos començarien la seua tramitació parlamentària.
Hemicicle de les Corts Valencianes
Hemicicle de les Corts Valencianes
FLICKR/CORTS VALENCIANES
Hemicicle de les Corts Valencianes

El ple de la setmana pròxima en les Corts Valencianes debatrà les esmenes a la totalitat al projecte de Llei de Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2018 presentades pel PP, que demana la seua devolució al Consell per ser "ficticis, irreals, inviables i poc fiables", i per Ciutadans, que argumenta la seua "falta de credibilitat, rigurosidad, eficàcia i eficiència".

Les dos esmenes, que publica este divendres el Butlletí Oficial de les Corts, seran votades en el ple i, de ser rebutjades, els pressupostos començarien la seua tramitació parlamentària, amb la presentació i debat en comissió de les esmenes parcials que presenten els grups.

En l'esmena a la totalitat del PP, demanen la devolució dels pressupostos per ser "ficticis, irreals, inviables i poc fiables, que no responen les necessitats dels valencians". A més, assenyalen els 'populars' que en la previsió d'ingressos s'inclouen un any més 1.325 milions d'euros que "una vegada ha sigut aprovat el pressupost, són eliminats, la qual cosa suposa un clar engany a tots els valencians".

Apunta el PP que el pes relatiu de la despesa social sobre el conjunt del pressupost "ha vingut disminuint i este és inferior al del pressupost per a 2015, la qual cosa suposa un retrocés en les polítiques socials i implicarà retallades en prestacions i serveis públics d'índole social".

Al seu juí, "són uns comptes que no fomenten la creació d'ocupació, ni la competitivitat de l'economia, ni tampoc la inversió pública i privada" però sí contemplen més despesa "destinada a un major nombre d'alts càrrecs i personal directiu, així com a assessors, i a la pujada salarial per a estos càrrecs públics, que serà sufragada amb l'increment impositiu a tots els valencians que el Consell va dur a terme l'any passat".

Ciutadans: "Dubtes sobre el compliment"

Per la seua banda, l'esmena de Ciutadans també demana la devolució a l'Executiu dels comptes "davant la falta de credibilitat, rigurosidad, eficàcia, eficiència i dubtes sobre el compliment dels objectius".

Encara que reconeix la insuficiència financera que impedeix i dificulta la correcta prestació dels serveis públics i el sosteniment de l'Estat de Benestar, Ciutadans considera que "la crítica i caòtica situació dels comptes públics de la Generalitat no vé determinada únicament per un sistema de finançament autonòmic que és injust".

Al seu juí, "el roín finançament també és deguda a la roïna gestió del govern actual i dels quals li han precedit, que han deixat la Comunitat Valenciana amb un endeutament insostenible que condiciona qualsevol actuació".

"Tal com ha ocorregut en els exercicis del 2016 i 2017, es presenta un pressupost per a 2018 que inclou, una vegada més, uns ingressos irreals de difícil i dubtosa materialització. S'utilitzen per a quadrar, sí o sí, unes partides de despesa la viabilitat del qual és més que discutible i justificable, la qual cosa posa de manifest la falta de rigor i criteri d'este Consell", assenyala el grup en un comunicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento