Comunitat Valenciana

Podem reclama al Consell que detalle les partides contra la violència masclista després de l'últim cas a Elda (Alacant)

  • Podem en les Corts Valencianes ha reclamat que tots els departaments de la Generalitat detallen les partides pressupostàries que destinen contra la violència masclista. "Jessica va complir amb tot el que l'Estat li havia exigit: va denunciar fins a tres vegades, tenia un orde d'allunyament i, encara així, va rebre cinc tirs en el cap", ha lamentat la diputada Cristina Cabedo, en referència a l'últim cas de violència de gènere a Elda (Alacant).
Cartell 'No més violència de gènere'
Cartell 'No més violència de gènere'
ARCHIVO
Cartell 'No més violència de gènere'

La parlamentària ha assegurat en un comunicat que "la seua mort es podria haver evitat si des de les institucions s'haguera atès des de fa ja anys a les expertes que tenen la solució a la violència masclista".

En el cas del Consell, Cabedo ha recalcat que "solament la Conselleria d'Igualtat ha especificat l'assignació per a aplicar eixes mesures de forma desglossada", per la qual cosa ha exigit a la resta de conselleries que destinen la dotació que consignen.

La diputada també ha destacat el treball de Podem en les Corts per a fructificar el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere, després que "cossos de Policia Local especialitzats en violència de gènere denunciaren les diferents valoracions de risc que existeixen en estos casos, posant en perill la vida de les dones".

A més, per part de la societat, ha lamentat l'existència d'"una falta de conscienciació i de major perspectiva de gènere en el poder judicial: No solament veiem com s'ha deixat en llibertat al que després va ser l'assassí de Jessica, sinó que també hem escoltat com en jutjats se'ls ha preguntat a dones violades si havien tancat prou les cames per a no ser violades, o que des d'audiències provincials se'ls crida puta a les dones romanís".

Cabedo ha remarcat així la necessitat que les polítiques "deixen d'estar desenvolupades al voltant de la dona, també les judicials, per a estar focalitzades en l'agressor".

DEMANA PARTIDES "DIGNES" EN EL PACTE ESTATAL

Amb este prisma, s'ha referit al Pacte Estatal contra la Violència de Gènere, que "no solament ha assumir estos errors i solucionar-los, sinó que ha d'ampliar la conceptualització de la violència masclista, entendre-la com a estructural, assegurar partides pressupostàries dignes i una calendarització del seu compliment".

Es tracta d'un programa nacional que, per a Podem, ha d'"estar obert a les aportacions dels moviments de dones i feministes i a la seua fiscalització, a més d'assegurar polítiques d'igualtat com a mètode de prevenció de les violències".

El Pacte Estatal, ha criticat la diputada, "no atén a cap d'estes qüestions", per la qual cosa ha justificat l'oposició al mateix de Podem. Cabedo també ha avançat que en la reunió que Podem mantindrà amb el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, dimecres que ve 22 de novembre li reclamarà que es complisquen estos paràmetres.

I ha resolt: "el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista sí assegura estes reivindicacions i necessita d'un pacte estatal competent per a ser realment eficaç".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento