Comunitat Valenciana

Puig sobre Catalunya: "Un conflicte polític ha de solucionar-se en l'àmbit polític, i això és el que caldrà fer"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat este divendres, respecte a les mesures cautelars adoptades pel jutge del Tribunal Suprem als membres de la Mesa del Parlament, que es defineix davant actuacions judicials, però creu que un conflicte polític ha de solucionar-se en l'àmbit polític "i això és el que evidentment, més prompte que tard, caldrà fer".
Ximo Puig
Ximo Puig
EUROPA PRESS
Ximo Puig

Puig s'ha manifestat així davant els mitjans en ser preguntat sobre este tema després de participar en un minut de silenci en la porta de l'Ajuntament de Castelló per a condemnar l'últim cas de violència de gènere.

Així, el cap del Consell ha explicat que el més important en esta qüestió és que "cadascun faça el seu treball i, entenent la realitat social", creu que cal tindre "una visió d'una justícia que sàpia interpretar adequadament les lleis i també el que la pròpia llei determine en un espai determinat".

Puig ha declinat definir-se respecte a les actuacions judicials, encara que creu que, d'una banda, cal complir la llei i, per una altra, cal dialogar, "doncs un conflicte polític ha de solucionar-se en l'àmbit polític i això és el que evidentment, més prompte que tard, caldrà fer".

CAMÍ PROPI

Sobre este tema ha dit que la Comunitat Valenciana té un "camí propi" i necessita resoldre els problemes dels valencians, que són l'infrafinançament i la infrainversió. Per tant -ha apuntat- "reduir tot el problema territorial a Catalunya és un error immens, i nosaltres no anem a caure en eixe error, com tampoc anem a permetre que es parle ara amb caràcter d'urgència de la llei del 'cupo' basc i es desatenga el finançament autonòmic".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento