Comunitat Valenciana

El Pacte contra la violència masclista es reunirà per a analitzar l'assassinat de Jessica

  • Jèssica va ser tirotejada per la seua exparella este dimecres quan anava a arreplegar al seu fill al col·legi a Elda.
  • La dona va interposar la denúncia contra el seu excompany sentimental, amb el qual tenia un fill de tres anys, el passat 2 de novembre.
  • Eixe mateix dia es va dictar, com a mesura cautelar fins a la celebració del juí, un orde d'allunyament que li impedia acostar-se a la dona a menys de 300 metres.
  • La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha assenyalat que és "cert" que en este cas hi ha hagut un error però "per cada error hi ha milions d'encerts".

El Consell reunirà en els pròxims dies a la comissió de seguiment del Pacte Valencià contra la violència masclista i de gènere per a analitzar "què i qui ha fallat" en l'assassinat de Jèssica, que va ser tirotejada per la seua exparella este dimecres quan anava a arreplegar al seu fill al col·legi a Elda, i "millorar els protocols" perquè este error no torne a succeir.

Així ho ha anunciat este divendres la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, després d'una concentració de condemna en el Palau de la Generalitat per l'últim assassinat masclista i mostrar el seu suport a "els familiars, amics, i la gent que volia i que necessitava tant" a Jèssica, en particular el seu fill de tres anys, "absolutament colpejats per tanta brutalitat i tant dolor". "Però també estem ací -ha afegit- reivindicant que anem a seguir lluitant en contra de la violència de gènere i masclista".

Sobre este tema, ha explicat que la comissió de seguiment es reunirà en els pròxims dies perquè "certament en este cas hem d'analitzar què i qui ha fallat" ja que "sí que hi havia denúncies i antecedents".

La dona va interposar la denúncia contra el seu ex company sentimental, amb el qual tenia un fill de tres anys, el passat 2 de novembre. Eixe mateix dia es va dictar, com a mesura cautelar fins a la celebració del juí, una orde d'allunyament que li impedia acostar-se a la dona a menys de 300 metres i de comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà fins que hi haguera una sentència ferma. Per açò, ha recalcat que s'està en "una situació en la qual teníem l'obligació de protegir a la víctima".

Així, ha recalcat que "cal derrocar els murs invisibles" que "moltes vegades separen a les víctimes de la resta de la societat" i "seguir col·laborant, denunciant quan se sap que hi ha un cas de violència de gènere en el nostre entorn".

"Per cada error hi ha milions d'encerts"

Sobre este tema, ha assenyalat que és "cert" que en este cas hi ha hagut un error però "per cada error hi ha milions d'encerts". Per açò, ha animat a tota la societat a "recolzar les víctimes, a denunciar i assenyalar als agressors". Per açò, ha demanat a totes les entitats i partits polítics que assistisquen a la comissió de seguiment del pacte per a "analitzar què ha passat, millorar els protocols i aquells que hagen pogut fallar en esta ocasió perquè no torne" a ocórrer.

Així mateix, les Corts Valencianes i l'Ajuntament de València també han condemnat l'últim cas de violència masclista. La primera tinent d'alcalde de la capital valenciana, Sandra Gómez, en la roda de premsa oferida després de la Junta de Govern Local, ha mostrat la seua "més profunda condemna" per este "nou cas" i ha sostingut que les administracions han de ser "proactives" en "la lluita contra este alifac".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento