Comunitat Valenciana

Mor la dona tirotejada per la seua exparella a Elda (Alacant) quan arreplegava al seu fill del col·legi

  • La dona de 28 anys que este dimecres va ser tirotejada per la seua exparella a les portes d'un col·legi d'Elda (Alacant), quan arreplegava al seu fill, ha mort en l'hospital, segons han confirmat a Europa Press fonts municipals.
Plànol d'Elda
Plànol d'Elda
GOOGLE MAPS/ EUROPA PRESS
Plànol d'Elda

La jove estava en mort cerebral ingressada en l'Hospital d'Elda des que va rebre els trets sobre les 17.00 del dimecres a les portes del col·legi on acudeix el seu fill. Després de tirotejar-la, l'home de 31 anys va fugir en el cotxe d'ella, va patir un accident contra un mur i va morir.

L'home que la va disparar estava citat per a este mateix dijous en el Jutjat d'Instrucció 3 de Novelda, amb competències en matèria de Violència sobre la Dona, per a sotmetre's a un juí ràpid per un presumpte delicte d'amenaces després d'haver sigut denunciat la setmana passada per la víctima, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en un comunicat.

La dona va interposar la denúncia contra el seu excompany sentimental, amb el qual tenia un fill de tres anys, el passat 2 de novembre. Eixe mateix dia es va dictar, com a mesura cautelar fins a la celebració del juí, un orde d'allunyament que li impedia acostar-se a la dona a menys de 300 metres i de comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà fins que hi haguera una sentència ferma.

El magistrat atenia així la petició de la víctima i de la Fiscalia, que no van sol·licitar altres mesures cautelars, després de valorar, a més, que en 2016 ja havia sigut condemnat a treballs en benefici de la comunitat per un delicte de lesions.

En la resolució en la qual acorda l'orde de protecció, el jutjat ordena comunicar la mesura als Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat, als Serveis Socials i d'Atenció a la Dona perquè adoptaren les mesures precises d'assistència i ajuda a la denunciant, a l'Oficina d'Atenció a les Víctimes del Delicte de la Generalitat Valenciana així com al Registre Central per a la Protecció de les Víctimes de Violència Domèstica.

Eixe mateix dia, l'instructor va assenyalar el juí per a una setmana després i, a més, va acordar mesures respecte del fill de la parella perquè les entregues del xiquet, el règim del qual de visites havia sigut pactat mesos arrere pels progenitors, es produïren a través d'una tercera persona.

El presumpte agressor va ser arrestat i lloc a disposició judicial dimarts passat, 7 de novembre, després que la seua ex-parella denunciara que en els dos dies anteriors havia intentat comunicar telefònicament amb ella a través de terceres persones.

En eixes telefonades, segons el relat de la víctima, el denunciat no va abocar amenaça alguna contra ella. Va ser detingut en Elda i posat a disposició judicial. El Jutjat d'Instrucció 3 de la localitat, en funcions de guàrdia, va acordar la seua llibertat, quedant com investigat en un procediment obert per un delicte de trencament de mesura cautelar per incomplir l'orde dictat la setmana passada pel Jutjat de Novelda que li impedia comunicar-se amb la mare del seu fill.

CONDEMNAT EN 2016

Al gener de 2016 l'home va ser condemnat per un delicte de lesions en l'àmbit familiar. Va ser un juí de conformitat. Va reconéixer els fets i, tal com preveu la llei, es va beneficiar de la reducció d'un terç en la pena sol·licitada pel fiscal pel que va ser condemnat a 40 dies de treballs en benefici de la comunitat. Se li va imposar, a més, la privació del dret a la tinença i port d'armes per dos anys i la prohibició d'acostar-se durant huit mesos al seu llavors parella.

Amb anterioritat a eixe episodi, al setembre de 2014, la víctima havia interposat una altra denúncia contra la seua parella. Davant el jutge instructor es va negar a declarar contra el presumpte agressor. El cas, no obstant açò, va arribar a juí, però ell va ser absolt per un jutjat penal d'Alacant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento