Comunitat Valenciana

El TSJCV es declara incompetent per a jutjar Alperi per delicte fiscal i ho torna al Penal 6 d'Alacant

  • La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) s'ha declarat incompetent per a jutjar l'exalcalde d'Alacant i exdiputat autonòmic del PP, Luis Díaz Alperi, pels delictes de falsedat documental, contra la Hisenda Pública i per suborn al, suposadament, no declarar rendes subjectes al pagament de l'IRPF dels anys 2007, 2008 i 2010 i la regularització dels quals arribaria als 120.000 euros.
L'exalcalde d'Alacant Luis Díaz Alperi
L'exalcalde d'Alacant Luis Díaz Alperi
EUROPA PRESS
L'exalcalde d'Alacant Luis Díaz Alperi

En una interlocutòria, datat este dimecres i fet públic hui pel TSJCV, la sala s'inhibeix en favor del jutjat penal número 6 d'Alacant perquè veja la causa.

La denúncia va partir de la fiscalia a l'abril de 2013 i al febrer de 2014 les parts acusadores van presentar l'escrit d'acusació, per la qual cosa es va dictar obertura de juí oral contra Alperi i tres persones més. En eixe document, es va sol·licitar a l'exalcalde una fiança de 2,3 milions d'euros, i 2,6 milions en total per a altres dos dels acusats.

A l'abril de 2014, Alperi va comunicar que havia renunciat a l'acta de diputat autonòmic; el que va originar que la Sala Civil i Penal perdera la seua competència i va donar trasllat als jutjats d'Alacant perquè finalitzaren la fase d'instrucció.

Així, la causa va passar a les mans del jutjat d'Instrucció número 5 d'Alacant que la va assumir al juliol de 2014, qui va finalitzar les actuacions i va donar trasllat al deganat perquè repartira el cas en els jutjats penals.

Al febrer de 2015, el jutjat penal 6 va dictar una providència per una possible falta de competència objectiva; pel que la causa va tornar a la Sala civil i Penal del TJSCV, que ara ha resolt declarar-se incompetent.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento