Comunitat Valenciana

El Consell revisarà els protocols en el cas d'Elda per a veure si s'han de millorar o ha fallat algun

  • El Consell revisarà els protocols seguits en el cas de la dona tirotejada pel seu exmarit a Elda (Alacant) per a comprovar si s'han de millorar o si ha fallat algun, segons ha avançat la vicepresidenta del Govern valencià i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra.
Mónica Oltra
Mónica Oltra
EUROPA PRESS
Mónica Oltra

Oltra s'ha pronunciat en estos termes en declaracions als mitjans de comunicació després de visitar l'Unitat d'Integració de Persones amb Discapacitat de la Universitat de València, en ser preguntada per esta agressió registrada este dimecres a Elda, a les portes del col·legi del fill de la víctima.

La jove víctima havia interposat una denúncia contra la seua exparella per violència de gènere i pesava sobre ell un orde d'allunyament. L'home li la va saltar en cridar-la per telèfon a principis de mes i ella li va denunciar davant la Guàrdia Civil de Novelda, per la qual cosa va ser detingut i havia passat ahir a disposició judicial per trencament de condemna.

Sobre este tema, la vicepresidenta del Consell ha mostrat la seua "solidaritat" amb la dona agredida, qui es troba ingressada en la UCI de l'Hospital d'Elda amb mort cerebral, i el "rebuig frontal" a este tipus d'agressors "que no tenen cabuda en la societat", ha dit.

En estos casos, ha prosseguit, allò que s'ha de fer des de la societat, les institucions i els poders públics és "mostrar que estem al costat de la víctima i enfrontats amb els agressors".

La Generalitat, després de l'ocorregut, ha engegat un protocol de coordinació entre la Conselleria d'Educació, Sanitat i Igualtat per a procurar l'atenció psicològica als familiars de la víctima i també per a veure com es tracta este assumpte, ja que l'agressió va tindre lloc en la porta d'un col·legi "i s'ha d'abordar el tractament psicològic a eixos xiquets".

Així mateix, en el marc del Pacte contra la Violència de la Generalitat, se'n va a revisar el cas, "els protocols que s'han de millorar o si ha fallat algun, on està perquè no es repetisquen situacions com esta", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento