Comunitat Valenciana

L'EMT activarà una línia llançadora al centre abans de les obres en la plaça de la Reina

  • Responsables de l'empresa pública informen a la Federació de Veïns sobre els canvis en els recorreguts que entren a l'eix Paz-Reina-Sant Vicent.
  • Vol reduir el nombre d'autobusos en circulació, actualment 11 línies, coincidint amb les obres de remodelació de la cèntrica plaça.
  • La línia llançadora partirà del bescanviador de Tetuán, on els viatgers transbordaran per a accedir al centre, i tindrà una freqüència de cinc minuts.
  • L'EMT també treballa per a augmentar les línies que arriben a les platges i en la connexió de Malilla i La Plata amb l'Hospital Doctor Peset.
Un autobús de la EMT de València, estacionado junto al Hospital La Fe.
Un autobús de la EMT de València, estacionado junto al Hospital La Fe.
EMT VALENCIA
Un autobús de la EMT de València, estacionado junto al Hospital La Fe.

Una línia d'autobús llançadora de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) entrarà a la plaça de la Reina des del carrer de la Pau i permetrà arribar fins a altres punts del centre de València a través del carrer Sant Vicent a partir del pròxim any en substitució de les 11 que actualment realitzen aquest recorregut.

Responsables de l'EMT i el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, es van reunir aquest dijous a la vesprada amb representants de la Federació d'Associacions de Veïns per a informar-los sobre els plans que escometrà l'empresa pública amb motiu de la reurbanització de la plaça de la Reina.

Encara que el calendari per a iniciar les mesures encara està pendent d'aprovar-se, aquestes passen per mantenir el servei d'autobusos en els mateixos punts que ara, però reduint el nombre de vehicles, en passar d'11 línies a una, que partirà del bescanviador situat en la zona de la plaça de Tetuán i de la Porta de la Mar, que es va posar en funcionament fa un any.

D'aquesta manera, sempre hi haurà un autobús esperant en aquest punt, per la qual cosa el viatger que realitze un transbord per a entrar al centre esperarà dins del bus i mai més de cinc minuts, que serà la freqüència d'aquesta línia llançadora.

El pla preveu que aquests canvis entren en vigor mesos abans de l'inici de les obres de remodelació de la plaça de la Reina i del seu aparcament, aproximadament a l'abril, després de les Falles, i abans del començament dels treballs previstos per a l'estiu, i que es convertisquen en definitius una vegada s'haja donat per conclosa la reurbanització d'aquest cèntric enclavament.

Amb aquesta remodelació de línies, s'activaria un dels bescanviadors d'entrada al centre que va anunciar Grezzi en la primera remodelació de línies de l'EMT en 2016, el de Tetuán-Porta de la Mar. Uns altres que s'han barrejat per al seu estudi han sigut els d’Àngel Guimerà, plaça d'Espanya, Xàtiva, Port-Marítim i avinguda del Cid.

La filosofia d'aquestes plataformes persegueix disminuir el nombre d'autobusos en circulació pels carrers i places del centre, per on actualment circulen un gran nombre de línies, de manera que siguen substituïts per busos llançadora que se situen en els accessos al centre, amb una freqüència de pas reduïda. Açò sí, aquesta mecànica requereix un transbord.

Més línies a les platges i connexió amb el Peset

Els responsables de l'empresa pública d'autobusos també van traslladar als representants veïnals diverses mesures que preparen per a atendre, a principis del pròxim any, algunes de les peticions concretades en la consulta ciutadana de 2016 i que no es van aplicar en la remodelació de línies escomesa al juliol d'aqueix any. Entre elles es troben l'augment del nombre de línies amb destinació a les platges del Cabanyal i la Malvarrosa, i la connexió dels barris de Malilla i La Plata amb l'Hospital Doctor Peset, el centre sanitari de referència d'aquestes zones.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento