Comunitat Valenciana

El pressupost de València per a 2018 preveu invertir 70,6 milions en 220 actuacions en els barris

  • La Junta de Govern aprova un projecte de pressupostos que incrementa la despesa en benestar social i en neteja.
  • L'import total ascendeix fins als 811,3 milions d'euros, la xifra més alta de la història de l'Ajuntament.
  • Hisenda vol ampliar a altres deutes tributaris el conveni que permet cobrar multes a veïns d'altres municipis.
El concejal de Hacienda, Ramón Vilar (PSOE), junto al alcalde de València, Joan Ribó, de Compromís, este miércoles, en la presentación del proyecto de presupuestos municipales para 2018.
El concejal de Hacienda, Ramón Vilar (PSOE), junto al alcalde de València, Joan Ribó, de Compromís, este miércoles, en la presentación del proyecto de presupuestos municipales para 2018.
20MINUTOS.ES
El concejal de Hacienda, Ramón Vilar (PSOE), junto al alcalde de València, Joan Ribó, de Compromís, este miércoles, en la presentación del proyecto de presupuestos municipales para 2018.

El projecte de pressupostos de l'Ajuntament de València per a 2018 preveu un augment del 9,98% en prestacions socials, fins a aconseguir els 127 milions d'euros. A més, tal com va anunciar l'alcalde, Joan Ribó, en una entrevista amb 20minutos dilluns passat, reflecteix un increment de quasi dos milions d'euros en la partida de neteja urbana, que se situarà en 66,3 milions d'euros el pròxim exercici.

Aquestes són dos de les principals línies que van donar a conèixer ahir el propi Ribó i el regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, després de l'aprovació provisional dels comptes per la Junta de Govern Local. L'alcalde va afirmar que València torna a ser la primera gran ciutat que les aprova, la qual cosa en la seua opinió "deixa constància d'una gran normalitat" en el funcionament del Govern tripartit que presideix.

L'import total dels pressupostos, que hauran de ser ratificats definitivament pel ple, és de 811,3 milions d'euros, un 3,1% més, la qual cosa llança la xifra més alta de la història del Consistori.

Al marge d'aqueixes dues línies de despesa corrent, el document inclou en el capítol 6, el d'inversions, 220 actuacions en tots els districtes de la ciutat, amb un muntant total de 70,6 milions d'euros. La més quantiosa correspon a l'aparcament de la plaça Ciutat de Bruges, al costat del Mercat Central, un projecte emblemàtic i que acumula un important retard pels problemes burocràtics. En total, 4,3 milions d'euros, entre les obres d'adequació de la infraestructura existent i l'anualitat de la compra a la Generalitat.

La partida destinada a la remodelació de jardins és de 2,6 milions d'euros i inclou els de Rubén Darío, Emilio Lluch, Mario Mazzarello, José María Haro, Pintor Maella o els horts urbans de la Rambleta, entre uns altres. A continuació figuren els 2,3 milions d'euros per a la rehabilitació del Mercat del Grau, 2,2 milions destinats a la rehabilitació de la Muralla Islàmica del Carmen i els 2,1 milions d'euros per a adequació d'habitatges municipals.

Altres inversions quantioses es refereixen a la construcció del Centre de Joves del Cabanyal, la rehabilitació de la Casa del Rellotger (al costat del Micalet) i dos projectes del Cabanyal: l'Escorxador (566.267 euros) i la Casa del Bous, que serà Museu del Mar (522.500 euros).

"Que paguen tots perquè tots puguen pagar menys"

El regidor d'Hisenda va destacar l'augment dels ingressos "mantenint la pressió fiscal" i va destacar el propòsit que "paguen tots perquè tots puguen pagar menys". En aquest sentit, va destacar l'acord amb la Generalitat per a poder embargar a veïns d'altres municipis als qui s'imposen multes a València però no les abonen en tenir els seus comptes en oficines bancàries radicades fora del terme municipal.

En vista dels "bons resultats" d'aquesta iniciativa, Vilar ha anunciat una ampliació del conveni per a aplicar-ho també a deutes tributaris relacionats amb l'IBI o el IAE.

El pressupost contempla, a més, la congelació de tots els impostos, taxes i preus públics municipals per al pròxim exercici, segons va confirmar Vilar.

En xifres

6,4 milions d'euros menys de despesa financera tindrà el Consistori l'any pròxim en reduir el deute.

28 milions serà el pressupost de l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (Emshi). Enguany ha augmentat el consum d'aigua.

219 places conformen l'oferta municipal d'ocupació pública per a l'any que ve, entre elles 40 de policia local i 11 de bomber.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento