Comunitat Valenciana

Fiscalia demanarà la nul·litat d'un pèrit del 'pitufeig' si es confirma que és un ultra condemnat per assassinat

  • La Fiscalia Anticorrupció estudia demanar la nul·litat d'una prova pericial aportada per les defenses de diversos acusats en la peça de Taula relativa al presumpte 'pitufeig' del PP en l'Ajuntament de València si es comprova que el pèrit és un ultradretà que va ser condemnat en els anys 80 a 43 anys de presó per l'assassinat d'una jove, segons ha pogut saber Europa Press.

Este dimecres estaven citades en el jutjat d'instrucció número 18 de València que instrueix l'anomenat cas Imelsa les acusacions i les defenses per a escoltar a un pèrit proposat per diversos acusats en relació amb la gravació a l'exregidora de Cultura 'popular' María José Alcon i el seu fill en la qual suposadament reconeixeria el 'pitufeig'.

Fins hui no havia transcendit el nom del pèrit que anava a exposar les seues conclusions sobre la gravació i en fer-se pública la seua possible identitat ha saltat la sorpresa, ja que es tractaria d'Emilio Hellín Moro, que hauria modificat el seu nom, condemnat a 43 anys per l'assassinat de Yolanda González, una jove de 19 anys. Si finalment es confirma que es tracta d'este individu, el ministeri públic preveu sol·licitar l'anul·lació del seu pericial.

A més, en un moment de la compareixença, este pèrit ha sol·licitat introduir el CD de la gravació de l'exregidora en un ordinador de la seua propietat, petició a la qual s'han oposat tant la lletrada de l'administració com la Fiscalia d'Anticorrupció.

No és la primera vegada que el nom d'Hellín Moro alça polèmica. Fa uns anys va ser contractat pel Centre Integral de Formació de Seguretat i Emergències (CIFSE) de Madrid, un fet que va causar nombroses crítiques.

Hellín Moro va estar a la presó per l'assassinat de Yolanda González, que va ser segrestada, torturada i assassinada per un comando de Força Nova als ordes d'Hellín Moro. Per estos delictes va ser condemnat i va passar alguns anys a la presó encara que va aconseguir fugir del país aprofitant un permís acollint-se a l'empara que li va donar el Govern del Paraguai. En els anys 90 va ser deportat a Espanya, va complir la condemna que li restava i va eixir en llibertat en 1996.

Hellín Moro va canviar el seu nom -d'Emilio va passar a Luis Enrique- i va començar a fer classes sobre seguretat en diferents administracions. Va arribar com a professor extern al CIFSE municipal de Madrid en 2011, quan va ser contractat per a donar un total de 25 hores de classes en dos anys.

En qualitat de pèrit, hui havia sigut cridat a comparéixer en el Jutjat d'Instrucció número 18 de València a proposta d'algunes defenses del cas Taula per a analitzar la conversa que va mantindre l'exregidora del PP de l'Ajuntament de València María José Alcón amb el seu fill en la qual s'al·ludia al supòsit 'pitufeig' del partit, pel qual s'haurien blanquejat fins el 50.000 euros en les eleccions municipals i autonòmiques de 2015.

En la conversa, transcrita i inclosa en el sumari de Taula, Alcón afirma que el partit va fer "una trampa" en donar-li "1.000 euros en dos bitllets de 500", que qualifica de "diner negre". "I jo els havia de fer una transferència legal del meu compte per a blanquejar diners, corrupció política total", va apuntar.

En la gravació, el seu fill li informa a l'exedil que ha rebut una telefonada d'un representant del banc "molt preocupat" per a veure si estava bé. Sobre este tema, Alcón explica: "Clar, bé, clar, és que han fet una trampa en el partit, que m'han donat mil euros en dos bitllets de cinc-cents, diner negre... i jo els havia de fer una transferència legal del meu compte, o siga, eh? per a blanquejar diners, corrupció política total (...)".

En eixe moment, és interrompuda pel fill que li planteja que "com que per a blanquejar", que no ho entén, al que Alcón li contesta: "No ho entens estimat? Doncs ells tenen molts diners negres".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento