Comunitat Valenciana

Montón demana a Sanitat respectar les competències autonòmiques

  • "Hi ha un problema de formes. Les comunitats ens assabentem pels mitjans de comunicació de decisions que afecten el nostre àmbit competencial", diu Montón.
  • Segons la consellera, cal convocar un Consell Interterrritorial del Sistema nacional de Salut extraordinari sobre finançament.
  • Considera que el Ministeri ha de "millorar" la comunicació amb les comunitats autònomes perquè són elles les que estan desenvolupant les competències.
La consellera de Sanitat, Carmen Montón
La consellera de Sanitat, Carmen Montón
CONSELLERIA DE SANIDAD
La consellera de Sanitat, Carmen Montón

La consellera de Sanitat de la Generalitat Valenciana, Carmen Montón, ha sol·licitat al Ministeri de Sanitat, Servicis Socials i Igualtat que respecte les competències de les comunitats autònomes i convoque un Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) extraordinari sobre finançament.

Montón s'ha pronunciat així als mitjans a l'entrada al CISNS, presidit per la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, on, a més, ha recordat que el Fons de Cohesió Sanitària ha d'estar "degudament assentat" en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) i ha lamentat la no implementació del Fons de Garantia Assistencial (FOGA), inclòs en el Reial decret 16/2012.

De la mateixa manera, ha instat el Govern a crear una comissió per a abordar el problema de la falta de metges a Espanya i en la qual es pogueren prendre decisions a curt, mitjà i llarg termini, ja que la sostenibilitat del sistema i la qualitat assistencial depèn que hi haja uns "bons" recursos humans i una "dotació suficient". "Hi ha moltes variables que crec que, lamentablement, en una reunió amb este format no anem a poder abordar", ha emfatitzat.

Respecte a la coneguda com a 'prescripció infermera', un dels punts de l'ordre del dia, Montón s'ha mostrat satisfeta per l'acord aconseguit a la fi d'octubre entre el Fòrum de les Professions, si bé ha avisat que el Ministeri ha de "millorar" la comunicació amb les comunitats autònomes perquè són elles les que estan desenvolupant les competències.

"Hi ha un problema de formes. Les comunitats ens assabentem pels mitjans de comunicació de decisions que afecten el nostre àmbit competencial. Ens alegrem que hi haja un acord, però han de millorar en diàleg i entendre que nosaltres estem desarollant les competències i que, per tant, no ens poden deixar en la riba sistemàticament en totes les grans decisions", ha recalcat la consellera valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento