Comunitat Valenciana

Pavón es qüestiona "què més ha de passar" perquè Echávarri dimitisca després del seu processament judicial

  • El vicealcalde d'Alacant i líder de Guanyar Alacant, Miguel Ángel Pavón, s'ha qüestionat este dimecres sobre "què més ha de passar" perquè el seu soci i alcalde, el socialista Gabriel Echávarri, presente la seua dimissió després del seu processament pel cas del suposat fraccionament de contractes en la Regidoria de Comerç i per la seua investigació per l'acomiadament d'una treballadora temporal de Cultura, cunyada del portaveu del PP Luis Barcala.
Miguel Ángel Pavón, este dimecres
Miguel Ángel Pavón, este dimecres
EUROPA PRESS
Miguel Ángel Pavón, este dimecres

En una roda de premsa, després que Echávarri haja anunciat la remodelació de l'equip de Govern per l'eixida dels tres edils de Compromís, Pavón ha opinat que la seua situació judicial és "insostenible" i que solament la seua dimissió podrà ser el punt de partida des del qual "recompondre" el pacte de govern entre Guanyar, PSPV i Compromís.

Miguel Ángel Pavón ha recordat que Echávarri com a candidat a l'Alcaldia va demanar la dimissió de l'exregidor del PP, Andrés Llorens, "per un assumpte de prevaricació com el qual li afecta ell"; i ja en este mandat, "va reclamar l'expulsió de la regidor -de Guanyar- Nerea Belmonte, per una qüestió que té a veure amb el codi ètic de Guanyar".

"Va dir que els errors es pagaven amb dimissions, doncs que s'aplique el conte, que dimitisca d'una vegada per sempre", ha argumentat el líder de Guanyar.

MINIGOVERN

A més, ha criticat que el PSPV pretenga governar en minoria -solament té 6 de les 29 actes de la Corporació alacantina- sustentant l'acció de govern en els funcionaris: "Els treballadors d'este Ajuntament porten molt temps fent un esforç extraordinari, especialment en algunes regidories en les quals no s'ha dotat del personal necessari", ha al·legat sobre Urbanisme, de la qual Pavón és responsable.

D'altra banda, Pavón ha demanat al seu soci que "no s'equivoque" perquè els funcionaris "no prenen decisions, les prenen els representants polítics. I el senyor Echávarri té sis regidors a la seua disposició, no va a tindre a més en eixe minigovern".

El vicealcalde ha exposat que seran sis edils els qui hagen de prendre les decisions que fins ara prenien 14 i des de demà, amb l'eixida de Compromís, prendran 11. "Són els sis regidors del PSPV els que hauran de fer un esforç", ha raonat.

"Estem en un altre despropòsit de l'encara alcalde, aferrant-se al càrrec contra vent i marea ja li caiguen tantes imputacions i estiga processat; pareix que tot li és igual i esperem que al seu partit no li done tot igual", ha continuat.

En eixe sentit, ha confiat que si Echávarri no dimiteix abans del pròxim dia 15, data marcada per Guanyar per a deixar les seues competències, "el PSPV li force a dimitir, és l'única eixida que té si té un poquet de dignitat i d'estima per esta ciutat que ha patit el que ha patit en anteriors legislatures".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento