Comunitat Valenciana

Podem veu "insostenible" i "una vergonya" la situació d'Echávarri i insta Puig a exigir-li la seua dimissió

  • El secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Estañ, ha instat el secretari general del PSPV-PSOE i president del Consell, Ximo Puig, a exigir a Gabriel Echávarri que dimitisca com a alcalde d'Alacant després que este dimarts una jutgessa acordara el seu processament per fraccionament de contractes i este dimecres se li haja obert una investigació en relació amb l'acomiadament de la cunyada del portaveu del Partit Popular en el consistori.
Antonio Estañ
Antonio Estañ
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES
Antonio Estañ

Per a Estañ, esta situació és "insostenible" i "una vergonya i posa en risc el canvi no solament a Alacant sinó el procés obert en el País Valencià". Per açò, ha interpel·lat a Puig perquè expresse si considera que la continuïtat d'Echávarri és "compatible" amb el principi rector de combatre i previndre la corrupció que conté l'Acord del Botànic.

Al seu juí, la continuïtat de l'alcalde socialista a més de "bloquejar el funcionament de l'ajuntament" implica "perdre l'oportunitat històrica que s'obria a Alacant després de tants anys de govern del PP", ha indicat en un comunicat.

El dirigent de Podem ha subratllat que Puig ha d'actuar "amb responsabilitat i entendre que no pot haver-hi alcaldes del seu partit imputats". "No es pot parlar de canvi mentre hi haja alcaldes del seu partit imputats i bloquejant les polítiques de canvi", ha insistit, per a incidir que com a president del Consell, Ximo Puig "ha d'anteposar els interessos de les persones, les institucions i de la pròpia ciutat d'Alacant a la protecció a un càrrec del seu partit imputat judicialment".

"ENORME DESIL·LUSIÓ I NEGUIT"

Estañ ha recordat que en 2015 les urnes van manar "dos missatges a Alacant: de canvi i diàleg" i, en este sentit, ha considerat que l'alcalde ha incomplit els dos mandats.

"Els dos anys d'Echávarri en l'alcaldia han suposat una enorme desil·lusió i neguit per a una majoria popular amb ànsies de canvi. Ha de dimitir", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento