Comunitat Valenciana

El PP d'Alacant diu que el processament d'Echávarri no canvia "per a res" a un equip de Govern "mort"

  • El portaveu municipal del PP en l'Ajuntament d'Alacant, Luis Barcala, ha assegurat que el processament de l'alcalde, el socialista Gabriel Echávarri, no ha canviat "per a res" la situació de l'equip de Govern tripartit, amb Guanyar i Compromís, perquè al seu entendre "estava mort des de fa molt temps" i no existia una "possible refundació o reanimació".

Així, ha rebutjat demanar la dimissió d'Echávarri, perquè el PP té la "línia roja" en l'orde de processament "ferma" i quan siga així, sí exigiran la seua dimissió. "Fins ara hem demanat coherència", ha apuntat.

En eixe sentit, ha criticat l'"ètica de xiclet" de Compromís per les seues "bandades" i per entrar en una "carrera amb Guanyar" per veure "qui se'n va abans". Barcala s'ha referit així a l'abandó de l'equip de Govern de la coalició després de conéixer-se el processament del primer edil pel cas que investiga un suposat fraccionament de contractes en la Regidoria de Comerç.

"S'està jugant amb una suposada ètica; una ètica de xiclet on un dia -Compromís-, demana el cap de l'alcalde, per a l'endemà refundar el tripartit, a continuació congelar la refundació i plantejar, hui, la rerefundación", ha indicat en atenció als mitjans este dimarts.

"Hui no donen l'opció a l'alcalde, ni tan sols uns dies com ha fet Guanyar, per a si deixa o no l'Alcaldia", ha exposat Barcala que ha opinat que era "important" per a Compromís "adoptar una posició que li fera recuperar una certa ètica que està totalment perduda i abandonada".

A més, Barcala ha sol·licitat de forma "immediata" la dimissió dels dos assessors investigats al costat de l'alcalde pel suposat fraccionament de contractes en la Regidoria de Comerç perquè, al delicte de prevaricació, la jutge els imputa usurpació de funcions.

Per contra, Luis Barcala ha sol·licitat als socis de l'equip de Govern que se'ls entreguen els pressupostos per a "treballar en ells i s'aconseguisca una proposta que sí siga pràctica". I ha lamentat que l'equip de Govern haja posat com a prioritat parlar dels carrers amb noms franquistes: "A qui li importen el tema dels carrers amb la qual estem vivint. I per açò la situació de govern és la que és".

"No seguisquen tenint el desgovern com a bandera del tripartit", ha continuat Barcala que ha emplaçat l'equip de Govern a dir si no són capaços de governar "ho reconeguen i demanen ajuda, que estem per al que siga important per a la ciutat d'Alacant".

I ha resolt: "El nostre objectiu és guanyar les eleccions en 2019. Els escenaris que s'estan plantejant ara mateix són responsabilitat única i exclusivament del tripartit", i ha al·legat que solament assumiran l'Alcaldia "per imperatiu legal" -per ser el partit més votat en 2015-, si, en cas de dimitir Echávarri, no hi ha un candidat que sumix majoria.

CIUDADANOS LI DEMANA LA DIMISSIÓ

Per la seua banda, des de Ciutadans han demanat a Echávarri que dimitisca "com més prompte millor per dignitat per a la ciutat", ha apuntat la portaveu de Ciutadans, Yaneth Giraldo, que ha lamentat que es tracta d'una qüestió que s'arrossega des que a l'abril quan la formació taronja va demanar una Comissió d'Investigació.

"Sempre hem sigut respectuosos amb la Justícia i mai hem demanat dimissions", ha sostingut Giraldo, qui ha opinat, no obstant açò, que s'ha arribat a un punt en el qual es "fa més que necessari" sol·licitar la dimissió d'Echávarri.

Es tracta d'una situació "insostenible, tant per a l'equip de Govern, però sobretot per a la ciutat"; perquè, segons ha incidit, "no podem seguir explicant en l'Alcaldia a una persona que té obert un juí per prevaricació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento