Comunitat Valenciana

Es convoquen les proves per a l'obtenció del certificat per a la prestació del servici de taxi

  • Al llarg de 2018 se celebraran tres proves, el 27 de gener, el 26 de maig i el 24 de novembre, segons la Conselleria d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat.
  • La prova consistirà en un examen tipus test, amb 40 preguntes sobre els marcs jurídic i tarifari, i el coneixement del dels municipis i del valencià i l'anglés.
  • Les sol·licituds es podran presentar manual o telemàticament, en la Direcció General d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat o en els servicis territorials de Transports.
Imatge d'arxiu d'un taxi
Imatge d'arxiu d'un taxi
EUROPA PRESS
Imatge d'arxiu d'un taxi

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha convocat les proves per a l'obtenció del certificat de competència professional per a la prestació del servici de taxi en les àrees de prestació conjunta de la Comunitat Valenciana per a l'any 2018, segons publica este dilluns el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Se celebraran tres proves al llarg de 2018: el 27 de gener, el 26 de maig i el 24 de novembre, segons ha anunciat el director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo. Per als exàmens de gener, es podran presentar les sol·licituds des del 14 de desembre de 2017 al 4 de gener de 2018; l'1 de març comença el termini per a la convocatòria de maig que finalitza el 31 de març, i de l'1 al 30 d'octubre es pot optar als exàmens de novembre.

El tribunal, amb una antelació d'almenys 10 dies abans de la data de cada examen, inserirà la informació relativa al lloc i hora exactes de la seua celebració en la pàgina web de la Conselleria. Així mateix, Domingo ha indicat que la prova consistirà en un examen únic, tipus test, amb 40 preguntes sobre el programa que publica el DOGV i que versa al voltant dels marcs jurídic i tarifari, el coneixement del mitjà físic i dels municipis de l'àrea de prestació conjunta, i coneixement d'idiomes, valencià i anglés.

Examen i sol·licituds

Per a superar la prova caldrà contestar correctament almenys el 50 per cent del total de les preguntes de l'examen. Les contestacions errònies es valoraran negativament amb una penalització equivalent a un terç del valor de cada contestació correcta i les en blanc ni puntuen ni penalitzen.

Les sol·licituds es podran presentar manual o telemàticament, en la Direcció General d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat de la Conselleria o en els servicis territorials de Transports de València, Alacant i Castelló, així com en la forma prevista en la Llei de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Les sol·licituds que siguen excloses per fora de termini, sempre que hagen abonat la taxa que corresponga, seran admeses per a la següent prova dins de l'any natural sense necessitat de tornar a presentar instància ni pagar nova taxa. Les àrees de prestació conjunta de la Comunitat Valenciana a les quals fa referència estes proves són la de València, Alacant, Castelló, Camp de Morvedre, la Safor, la Plana Utiel-Requena, la Vall de Cofrents-Aiora i la Marina Baixa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento